Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Penitenciarul Jilava despre starea deținuților infectați cu COVID-19. Care este starea lui Liviu Dragnea

Ce spune Penitenciarul Jilava despre starea deținuților infectați cu COVID-19. Care este starea lui Liviu Dragnea

Administrația Națională a Penitenciarelor a transmis, joi, un comunicat prin care a anunțat că niciun pacient de la Jilava, infectat cu noul coronavirus, nu ar fi în stare gravă. 

 

Care este starea lui Liviu Dragnea

Administrația Națională a Penitenciarelor a precizat că niciun pacient de la Jilava, care a fost infectat cu COVID-19, nu se află în stare gravă. Răspunsul ANP vine după ce, în spațiul public, au apărut mai multe informații neconfirmate, potrivit cărora Liviu Dragnea ar fi în stare gravă, în urma contractării virusului.

Chiar și Codrin Ștefănescu, fostul său colaborator apropiat, a postat printr-un mesaj pe Facebook că fostul lider PSD este în stare gravă, în urmă cu câteva zile. Însă, Codrin Ștefănescu recunoaște că nu a mai luat legătura cu fostul politician de 2 zile.

”Vā anunț cā starea de sănătate a lui Liviu Dragnea s-a agravat! Brusc! Când a fost transferat la spitalul penitenciarului Jilava era asimptomatic. M-a sunat atunci și v-am informat pe toți! De 2 zile nu reușim sa luam legătura cu el, iar cei de acolo refuzā sā dea orice explicație familiei, avocatului sau presei! Vā voi ține la curent când vom afla detalii!”, a scris Codrin Ștefănescu, fost secretar general adjunct al PSD și colaborator apropiat al lui Liviu Dragnea.

Deși Codrin Ștefănescu a postat acest mesaj, Administrația Națională a Penitenciarelor afirmă că informația este falsă.

”Având în vedere informațiile recent vehiculate în spațiul public, cu privire la starea de sănătate a persoanelor private de libertate confirmate pozitiv SARS-CoV-2, pentru care se asigură tratament specific în Penitenciarul-Spital București-Jilava, precizăm:

Niciun pacient aflat în custodia Penitenciarului-Spital București-Jilava nu necesită îngrijiri medicale de terapie intensivă, unitatea penitenciar-spital asigurând conduita terapeutică specifică pentru forme ușoare și medii de îmbolnăvire cu COVID-19. În același registru, subliniem că starea de sănătate a tuturor pacienților confirmați pozitiv SARS-CoV-2 este stabilă și nu au fost înregistrate modificări care să impună suport medical extern.

Referitor la componenta comunicării informațiilor referitoare la starea pacienților, subliniem că aceasta se realizează în conformitate cu prevederile Legii drepturilor pacientului nr. 46/2003, a Legii nr.254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, respectiv a Legii nr. 363/2018 privind protecţia persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal de către autorităţile competente în scopul prevenirii, descoperirii, cercetării, urmăririi penale şi combaterii infracţiunilor sau al executării pedepselor, măsurilor educative şi de siguranţă, precum şi privind libera circulaţie a acestor date.
În acest sens, informațiile cu caracter confidențial (informațiile privind starea pacientului, rezultatele investigațiilor, diagnosticul, prognosticul, tratamentul, datele personale) pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul explicit sau dacă legea o cere în mod expres.

Prin solicitarea telefonică a acestei categorii de informații, nu se poate face dovada calității petentului, existând riscul diseminării unor informații confidențiale în afara cadrului legal, de natură a prejudicia interesele persoanelor vizate. Oportunitatea furnizării acestor informații se realizează în baza analizării unei cereri adresate în scris/on-line unității penitenciare, cu dovada identității petentului și îndeplinirea condiției consimțământului persoanei private de libertate. Procedura de solicitare în scris a acestei categorii de informații este adusă la cunoștința tuturor petenților.”, a fost mesajul integral al ANP.

 

Iubita lui Liviu Dragnea, îngrijorată pentru starea fostului politician

Și iubita fostului lider PSD, Irina Tănase, s-a arătat îngrijorată cu privire la starea de sănătate a iubitului ei, Liviu Dragnea.

Irina Tănase a declarat la Antena 3 că nu ste informată cu privire la starea de sănătate a fostului politician și că nu poate lua legătura cu el.

Ce mă îngrijorează pe mine este faptul că nici cei de la spital nu dau niciun fel de informație și nici nu ne contactează spre a ne spune ceva dacă starea ar fi atât de gravă cum am aflat”, a  spus iubita fostului politician, la Antena 3.

Liviu Dragnea a fost confirmat cu noul coronavirus, în urmă cu câteva zile. Fostul lider al PSD se află internat la Spitalul Penitenciar Jilava și ar fi luat virusul de la colegul său de celulă, potrivit Hotnews.ro. 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: