Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune un celebru psihiatru despre Vlad Pascu. Motivul pentru care tânărul era „o bombă cu ceas”

Ce spune un celebru psihiatru despre Vlad Pascu. Motivul pentru care tânărul era „o bombă cu ceas”

vlad pascu

Cazul lui Vlad Pascu a revoltat, cu siguranță, opinia publică. Tânărul provenit dintr-o familie cu posibilități financiare și cu o avere fabuloasă s-a urcat drogat la volan și a curmat viața a doi tineri nevinovați. Istoricul lui familial ne arată că provine dintr-un mediu în care instabilitatea emoțională și lipsa sprijinului din partea părinților au predominat. Părinții lui au divorțat, iar el a rămas în grija tatălui, plecat aproape întotdeauna din țară. Fără supravegherea unui adult, Vlad s-a adâncit din ce în ce mai mult în dependența care avea să-l coste libertatea. Iată ce spune un psihiatru despre Vlad Pascu!

Ce spune un celebru psihiatru despre Vlad Pascu

Înainte să intre la audierile DIICOT, Vlad Pascu și-a cerut scuze pentru fapta sa și a subliniat că nu poate da timpul înapoi. Psihiatrul Gabriel Diaconu a vorbit recent despre „regretul“ lui Vlad Pascu și a subliniat că accidentul din 2 Mai nu a fost unul banal, fără explicație, venit de niciunde, ci a reprezentat un cumul de factori.

Concret, nu a fost vorba despre un accident, ci despre rezultatul a anilor de abuz de substanțe interzise și a deciziilor regretabile pe care Vlad Pascu le-a luat în șir, fără să fie oprit de nimeni și de nimic. În plus, medicul este de părere că, în țara noastră, consumul de droguri nu trebuie doar sancționat, ci ar fi necesară implementarea unui program de reabilitare, dar și de prevenire pentru ca incidentul din 2 Mai să nu se mai petreacă în viitorul apropiat și îndepărtat.

„Se zice să-ți faci vara sanie, dar iarna car. Se zice că există un timp pentru fiecare lucru, dar și-o ordine a lucrurilor, în timp. Accidentele, în general, sunt de două feluri: unele care n-au o cauză în timp, rupturi în ordinea și succesiunea firească a lucrurilor. Din nimic, dinafara timpului, pică o secure a arbitrarului. Dar mai sunt și celelalte, care de fapt nu sunt accidente, sunt ”incidente în așteptare”. Sunt lucruri ale căror urmări le putem întrezări, sau – mai mult – le anticipăm cu relativă rezoluție. Știm încotro duc. Închide ochii pe-o autostradă, și trage cu o armă de vânătoare. Fie dat suficient timp, suficient trafic, suficientă distanță, ai să omori pe cineva.

De aia avem un regim al armelor și munițiilor. Care are și-un versant punitiv, dar și-un versant de reglementare.

În ce privește șofatul avem reglementare, și pedeapsă.

Iar în ce privește folosirea anumitor substanțe, ne trebuie reglementare, nu doar pedeapsă”, a scris medicul Gabriel Diaconu.

Vlad Pascu, prins în mirajul drogurilor încă de la 13 ani

Mama lui Vlad Pascu a colaborat cu anchetatorii de la DIICOT și a dezvăluit informații din cadrul familiei. Miruna și Mihai Pascu au divorțat în urmă cu cinci ani, iar de atunci Vlad a locuit cu tatăl său. Mihai Pascu, însă, a fost mai mult timp plecat decât alături de băiat. Vlad a căzut pradă drogurilor încă de la vârsta de 13 ani atunci când polițiștii au găsit asupra lui marijuana.

În urmă cu doar un an în urmă, adolescentul telefonase la 112 și anunțase panicat că un hoț s-a strecurat în casa sa. De fapt, Vlad avea halucinații de la consumul de droguri și nimeni nu pătrunsese în locuința de sute de mii de euro a tatălui absent. În urmă cu aproximativ o lună, pasiunea lui Vlad pentru substanțele interzise a fost fatală. Nu pentru el, ci pentru doi tineri nevinovați care i-au ieșit în cale atunci când el a urcat sub influența unui cocktail de droguri la volan.

Sursă foto Inquam Photos Octav Ganea

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: