Redactia.ro
Home » Știri » Ce studii are Diana Șoșoacă. Primul loc de muncă al celei mai controversate senatoare a României

Ce studii are Diana Șoșoacă. Primul loc de muncă al celei mai controversate senatoare a României

Diana Șoșoacă face senzație pe scena politică, de când și-a primit locul în Parlamentul României. Dacă în toamna anului trecut, puțini o știau pe avocata care l-a apărat pe IPS Teodosie, acum numele ei este mai mereu în prim plan. Însă iată cum a început tot acest parcurs, ce studii are Diana Șoșoacă și care a fost primul loc de muncă al celei mai controversate senatoare a României.

Născut la Iași pe data de 13 noiembrie 1975, Diana Iovanovici-Șoșoacă este de profesie avocată. În vârstă de 45 de ani, a ajuns să ocupe scaunul de senator al partidului AUR, în urma alegerilor din decembrie 2020. Însă la scurt timp după ce a intrat în Parlament, aceasta a fost exclusă din formațiunea politică din care făcea parte. Diana Șoșoacă a devenit celebră odată cu “lupta” împotriva măsurilor anti Covid-19, impuse de autorități.

Ce studii are Diana Șoșoacă. Primul loc de muncă al senatoarei

Diana Șoșoacă a apărut, pentru prima data, în atenția opiniei publice ca avocata lui IPS Teodosie. Aceasta l-a reprezentat în scandalul pelerinajului de Sfântul Andrei din 2020.

Un alt moment de glorie pentru Diana Șoșoacă a fost și în octombrie 2020. La aceea vreme, Diana Șoșoacă a ținut un discurs cu privire la impunerea restricțiilor cu prilejul organizării pelerinajului de la Sfânta Parascheva.

„Cine e Iohannis, să ne spună nouă, poporul pe care și-a clădit puterea, să nu mergem la Iași, la Sfânta Paraschiva?”, a replicat  atunci, în fața a câtorva sute de oameni, Diana Șoșoacă.

Însă, dacă o luăm cu începutul, aflăm ce studii are Diana Șoșoacă. Experiență profesională și-a conturat-o în domeniul avocaturii de peste 20 de ani.

Diana Șoșoacă a mers pe drumul avocaturii încă din primul an de facultate, la Iași. Primul loc de muncă al senatoarei a fost la un cabinet renumit de avocatură, al anilor 90`. Studiile și le-a continuat cu un master in Dreptul afacerilor. Pe parcursul anilor, a fost numită consilier personal pe probleme juridice al ministrului delegat pentru comerț, Eugen Dijmărescu, moment în care a colaborat cu toate structurile guvernamentale din aceea vreme.

Diana Șoșoacă s-a declarat a fi: „O adevarată combatantă a ilegalităților și nedreptăților și nu uită niciodată să-i ajute pe cei mai nevoiași, pe care soarta nu i-a privilegiat, reprezentând pro bono persoanele fără posibilități. Este implicată în evenimente de caritate cu privire la copii și bătrâni nevoiași care au nevoie nu numai de ajutor material, ci și de un cuvânt bun. Iubește România și românii, este mândră că este româncă și luptă pentru redarea demnității și conștientizarea valorilor românilor!”.

Diana Șoșoacă, despre familia ei

Diana Șoșoacă a vorbit și despre originile numelui său. „Iovanovici este numele meu de fată. Sunt macedoneancă din Skopie. Noi suntem din Macedonia. Deci jumătate din mine se trage din Skopie. Bunicii mei paterni de acolo vin.

Bunicii paterni împreună cu toată familia au fugit aici în România.

Şoşoacă este numele soţului meu. Nu mă deranjează, să ştiţi. Am mai văzut un termen, al unui domn care nu mai e ziarist în ultima vreme. A inventat şoşochează.” a transmis senatoarea AUR a Parlamentului României.

 

Politiciana a adăugat: „Mă bucur din suflet că am reuşit să mai introduc un termen în dicţionarul român. Mama, Alice Florescu Bleotu, este un reputat medic ginecolog, care a militat întotdeauna pentru ţară şi pentru popor.

Noi avem în familie, ca să zic aşa, eroi. Bunicul meu a luptat în al Doilea Război Mondial, la Cotul Donului. Un om care a iubit ţara enorm de mult. Am o mătuşă care a fost închisă pentru că a luptat împotriva regimului comunist”, a spus senatoarea în ”Interviurile lui Cristoiu”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: