Redactia.ro
Home » Știri » Ce studii are părintele Calistrat Chifan. Cine l-a îndrumat mereu să se roage: „Dă-i drumul și te îmbracă și să mă ajungi din urmă la biserică”

Ce studii are părintele Calistrat Chifan. Cine l-a îndrumat mereu să se roage: „Dă-i drumul și te îmbracă și să mă ajungi din urmă la biserică”

Părintele Calistrat dă de pământ cu mamele care au copii dolofani! Sfatul duhovnicului de la Mănăstirea Vlădiceni din Iași pentru părinți: „Scoate-l două ceasuri afară, du-l în Copou și aleargă-l în grădină”

Iată ce studii are părintele Calistrat Chifan, în vremurile în care puțini își doreau să aibă o educație și să urmeze cursurile unei unități de învățământ, dar și cum a ajuns acesta să se apropie de biserică.

Ce studii are părintele Calistrat Chifan. Cine l-a îndrumat mereu să se roage: „Dă-i drumul și te îmbracă și să mă ajungi din urmă la biserică”

Părintele Calistrat Chifan a fost, mult timp, și încă este pentru mulți, unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici din România, însă scandalul în care a fost implicat de curând i-a umbrit imaginea. Cunoscut și părintele Calistrat de la Bârnova, s-a născut la data de 3 decembrie 1965, în județul Suceava, din părinți bucovineni. Tatăl lui, de altfel, n-a avut o reacție prea bună atunci când a aflat că fiul lui va merge la liceul agricol.

„Doamne, ce a ajuns lumea asta. Pe mine moșul tău m-a învățat cum se cosește, cum se prășește, cum să cresc animale și ție îți trebuie școală ca să paști vaca? Pentru ce patru ani pierduți degeaba?”, a spus tatăl părintelui Calistrat Chifan.

„La vremea mea, când am terminat școala în clasa a opta la mine în sat, noi am mers la liceu șase inși și atât. Și am terminat doar patru, restul au rămas toți cu zece clase. (…) Deci nu stătea nimeni să facă liceul. Facerea liceului pentru mine sau după conceptul părinților mei, mai ales a lui tata, era o pierdere de vreme”, a mărturisit Calistrat Chifan, în cadrul emisiunii BZI LIVE.

„Făceam naveta, mergeam 15 kilometri cu trenul, veneam cu trenul. Dar conceptul ăla că ești la liceu deja te scotea din etica asta morală a satului”, a mai spus acesta.

După ce a absolvit liceul, părintele Calistrat a parcurs stagiul militar. Ulterior, s-a apropiat și mai mult de biserică, mai ales că bunica lui îl trimitea în fiecare duminică la biserică.

„M-a îngrămădit într-o dimineață prin ogradă, ea trecea spre biserică și era îmbrăcată național cu busuioc în mână și cu boanda în spate și mă întreabă: Tu, fecior, ce faci în ogradă la ora asta? Știi ce zi e azi? Zic: Da, e duminică. Mă relaxez și eu, că am muncit toată săptămâna.Relaxa-te-ar Dumnezeu cu un par pe spate pe tine. Dă-i drumul și te îmbracă și să mă ajungi din urmă la biserică. Să te văd în fața mea, stând acolo unde stau bărbații”. Și de atunci nu am mai lipsit. Mi-a zis: Rușine că ai făcut armata și în loc să crești un om serios, ai venit de acolo mai prost și mai scurt la minte. Deci nu permitea că un om nu are nevoie de Dumnezeu”, a declarat părintele Calistrat, pentru BZI LIVE.

Ce studii are părintele Calistrat Chifan. Cine l-a îndrumat mereu să meargă la biserică: „Dă-i drumul și te îmbracă și să mă ajungi din urmă la biserică”
Foto: Youtube / BZI (capturi video)
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: