Redactia.ro
Home » Știri » Ce tratament i-ar fi provocat hemoragia digestivă actriței Draga Olteanu Matei. Anunțul făcut de medici

Ce tratament i-ar fi provocat hemoragia digestivă actriței Draga Olteanu Matei. Anunțul făcut de medici

UPDATE Luni, 18 noiembrie – 08:00. Actrița Draga Olteanu Matei a pierdut lupta cu viața pe un pat de spital din Iași. Medicii nu au putut s-o mai salveze. Actrița de 87 de ani era în comă de mai multe zile, după ce fusese internată cu hemoragie digestivă.

Draga Olteanu Matei a fost internată de urgență, vineri, după ce a suferit o hemoragie digestivă. Actrița a fost internată în stare gravă, însă starea de sănătate a acesteia este stabilă, în acest moment.

 

Care ar fi fost cauza hemoragiei

Șefa UPU SMURD Iași, Diana Cimpoeșu, a anunțat că, cel mai probabil, hemoragia digestivă superioară pe care a suferit-o actrița, ar fi fost provocată de tartamentul anticoagulant pe care aceasta îl lua pentru tratarea unei afecțiuni cardiovasculare.

Șefa Unității de Primiri Urgențe consideră că acest tratament ar fi adus-o pe actriță în starea în care a fost adusă de urgență.

„ A suferit o hemoragie digestivă superioară. Cea mai probabilă cauză fiind tratamentul anticoagulant pe care pacienta îl are de mai multă vreme pentru o afecţiune cardiovasculară. Este vorba de o pacientă şi cu afecţiuni cronice, boli cardiovasculare şi endocrine. O pacientă care a fost preluată în urgenţă. S-a început terapia şi investigaţiile diagnostice. Este în anestezie, terapie intensivă, pentru Clinica de Gastroenterologie şi Patologie Iaşi. A fost tratată, sedată, investigată. Este stabilizată în acest moment şi se fac eforturi ca starea ei să devină una stabilă în continuare. La început pacienta a comunicat cu echipa medicală, a dat date despre istoricul medical, despre tratament. Apoi pentru investigaţii, pentru endoscopie a fost sedată şi este sub terapie intensivă în continuare”, a afirmat Diana Cimpoeşu, conform adevărul.ro

 

Draga Olteanu Matei, testată pentru depistarea COVID-19

Mai mult, actriței i s-a efectuat și testul pentru depistarea COVID-19. Rezultatele testului sunt așteptate în cursul zilei de sâmbătă. Medicul a vorbit despre efectuarea testului pentru depistarea noului coronavirus. Actrița nu prezenta simptome, însă, aceasta este procedura pentru aceste cazuri.

„S-a luat un test, aşa cum se ia pentru toţi pacienţii care se internează în orice clinică a spitalului, dar ceea ce contează este în primul rând terapia de urgenţă, în acest caz trasfuzia de sânge, tot tratamentul pentru o hemoragie digestivă superioară. Rezultatul va veni în cursul zilei de astăzi. Nu erau semne şi simptome care să ne ducă cu gândul la o infecţie SARS-CoV-2, dar oricum este în zona tampon a clinicii de terapie intensivă pentru că aşa sunt trataţi toţi pacienţii, până la venirea testului”, a mai declarat Șefa UPU SMURD Iași.

 

Starea de sănătate a actriței este stabilă

 

Draga Olteanu Matei și-a revenit din comă, iarv starea sa de sănptate este una stabilă. Actrița este conștientă în acest moment și comunică cu cadrele medicale. Îndrăgita actriță se află, însă, sub atenta supraveghere a medicilor.

Însă, actrița pare să nu fi scăpat de pericol. Șefa  UPU SMURD Iași a fost întrebată și când va trece perioada critică pentru actriță.

„Perioada critică, ţinând cont că este vorba despre un pacient vârsnic, cu afecţiuni cardiovasculare, gastrointestinale, continuă să fie şi orele şi zilele următoare”.

Mai mult, șefa UPU SMURD Iași a menționat că nu s-a pus, până în acest moment, problema unei intervenții chirurgicale.