Iată ce trebuie să faci cu stafidele înainte de a le pune în pasca pe care o vei pregăti pentru Paște. Este un sfat foarte util, iar preparatul o să fie foarte gustos. O să te laude toți musafirii pentru gustul desăvârșit, așa că trebuie neapărat să ții cont de el.
Ce trebuie să faci cu stafidele înainte de a le pune în pască. O să te laude toți musafirii pentru gustul desăvârșit
Tradițional, masa de Paște include preparate făcute din carne de miel, ouă roșii și cozonac, dar există și alte mâncăruri specifice acestei sărbători. În funcție de regiune și de preferințe personale, meniul poate varia. Un singur lucru este sigur, însă. Pasca va fi nelipsită de pe masa oricăruia dintre noi în ziua de Paște, ocazie când ne adunăm cu familia și prietenii și de a celebra renașterea spirituală.
Sunt mai multe rețete de pască, dar aproape toate conțin și stafide. Pentru ca acest preparat tradițional să fie aromat și delicios, trebuie să țineți cont de acest truc. Stafidele trebuie fierte separat, înainte de a le introduce în aluatul pentru pască. Toată lumea care va mânca din desert o să te laude și o să te felicite.
Rețetă pasca perfectă pentru masa de Paște
Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti o delicioasă pasca de Paște cu aluat de cozonac și umplutură de brânză, care îți va garanta o masă de neuitat și care, în mod sigur, va fi pe placul musafirilor.
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 20 g drojdie proaspătă
- 150 g zahăr
- coajă rasă de lămâie
- 3 gălbenușuri
- 200 ml lapte călduț
- 150 g unt
- un praf de sare
- 2 lingurițe esență de rom
Pentru umplutură:
- 1 kg brânză de vaci proaspătă
- 4 albușuri
- 3 linguri de griș
- 125 g zahăr
- 100 g stafide
- coaja rasă de lămâie
- 1 sticluță esență de vanilie sau rom
- 1 gălbenuș
Începe prin încălzirea laptelui, la care se adaugă untul și zahărul, amestecând până la topirea acestora. Făina trebuie cernută de două ori pentru a-i asigura aerarea corespunzătoare. Într-un pahar, se adaugă drojdia, puțin lapte călduț și o linguriță de zahăr, amestecându-se bine până se dizolvă. Această amestec se lasă să se odihnească într-un loc călduros, până când își dublează volumul.
Stafidele se hidratează într-un bol cu apă călduță și esență de rom sau vanilie. În alt bol, se freacă gălbenușurile cu sare, coajă de lămâie și esență, apoi se adaugă în făină. Continuarea o puteți citi aici.