Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să scrie pe anvelopele de iarnă pentru a nu încasa o amendă de 2900 de lei. RAR, cerință clară pentru șoferi

Ce trebuie să scrie pe anvelopele de iarnă pentru a nu încasa o amendă de 2900 de lei. RAR, cerință clară pentru șoferi

Atenție soferi! Cu toții trebuie să știți ce trebuie să scrie pe anvelopele de iarnă pentru a fi conforme cu  cerințele. Dacă nu, RAR anunță că riscați o amendă tare usturătoare în valoare de 2900 de lei. Iată tot ce trebuie să știți!

Ce trebuie să scrie pe anvelopele de iarnă pentru a nu încasa o amendă de 2900 de lei

Șoferii din România trebuie să fie extrem de atenți când achiziționează anvelopele pentru sezonul rece, deoarece acestea trebuie să respecte o cerință clară!

RAR a transmis un mesaj în care le sfecifică clar șoferilor ce element trebuie regăsit pe anvelope pentru a nu primi o amendă în valoare de 2.900 lei. Potrivit reprezentanților RAR, anvelopele mașinilor trebuie să aibă neapărat literele S și M inscripționate pe ele.

„Chiar dacă vremea încă este însorită în cea mai mare parte a țării, au început să circule deja informații menite să panicheze posesorii de autovehicule, așadar precizăm CLAR că NU există o dată limită pentru montarea acestor cauciucuri și că TOATE anvelopele, indiferent de denumirea lor comercială, care sunt marcate cu literele M și S (însemnând noroi și zăpadă – engl. mud and snow), sub forma: M+S, M.S. sau M&S, îndeplinesc cerințele de utilizare în condițiile specifice de iarnă prevăzute în legislația națională rutieră. Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă în România prin Ordonanța Guvernului nr. 5/2011 pentru modificarea și completarea OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006”, a anunțat RAR.

Până când trebuie schimbate anvelopele de vară cu cele pentru sezonul rece

Șoferii nu au o dată limită pentru a schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă. Obligația șoferilor vine atunci când mașina circulă pe un drum acoperit de gheață sau zăpadă:

„Obligativitatea utilizării anvelopelor de iarnă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei a fost introdusă în România prin Ordonanța Guvernului nr. 5/2011 pentru modificarea și completarea OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată în 2006. Este important de reținut că legea NU prevede o dată limită de la care autovehiculele trebuie dotate cu anvelope de iarnă sau o temperatură minimă care să declanșeze procesul. Așadar, anvelopele specifice sunt necesare dacă mașina circulă pe un drum public acoperit cu gheață, polei sau zăpadă, indiferent de anotimp, iar de la momentul elaborării legii aceste prevederi nu au suferit modificări”, a adăugat RAR, pe rețelele de socializare.

Sursa foto: blog.anveloshop.ro

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: