Redactia.ro
Home » Știri » Ce trebuie să știm atunci când alegem materialul lenjeriei de pat?

Ce trebuie să știm atunci când alegem materialul lenjeriei de pat?

Visezi să te întorci în brațele așternutului tău preferat încă din momentul în care te trezești dimineața? Un pat călduros este locul în care ne simțim confortabil și relaxați. De aceea, alegem lenjeria de pat cu grijă extremă. Dacă intenționați să achiziționați astfel de produse, este bine să vă familiarizați cu câteva criterii importante care vă vor asigura că veți face alegerea corectă.

Care sunt cele mai potrivite materiale pentru lenjeria de pat?

 

Faptul că bumbacul este cel mai comun material pentru așternut nu este deloc surprinzător. Este un material moale și durabil, care rezistă la tratament termic și spălare. Bumbacul permite corpului să respire, dar oferă și căldură în lunile mai reci.

Această țesătură este ușor de prelucrat, motiv pentru care se creează și alte tipuri de țesături care sunt, de asemenea, folosite la realizarea lenjeriei de pat. Acestea includ hassette, ranfors, bumbac egiptean și satin de bumbac. Toate aceste țesături sunt foarte rezistente și durabile, făcându-le materiale preferate. Desigur, fiecare material are particularitățile sale, dar putem spune că această categorie de material pentru lenjeria de pat este disponibilă la un preț mai accesibil decât alte țesături, cum ar fi mătasea, bambusul și inul.

O cuvertură de pat de calitate este, de asemenea, extrem de importantă. Protejează lenjeria de pat de praf și pete și, de asemenea, contribuie la designul frumos al camerei.

Cum să aflăm cât de calitativ este un material?

 

Acum vom împărtăși cu voi un truc pentru a determina calitatea materialului din care este făcut așternutul vostru. Cuverturile și cearșafurile voastre ar trebui să aibă un număr de fire înscrise pe etichetă. Cu cât acest număr este mai mare, cu atât este mai bună calitatea materialului din care este făcută lenjeria de pat. Numărul de fire este măsurat în cm² și poate varia de la 50 la 350 cm². Un număr mare de fire este o dovadă a durabilității și moliciunii materialului.

Modul de țesut este, de asemenea, foarte important pentru calitatea țesăturii. Metoda de țesut determină modul în care firele sunt adunate unul în celălalt. În funcție de această caracteristică, putem distinge trei tipuri de lenjerii de pat:

Percal

Acest tip de lenjerie de pat are același număr de fire în partea de jos și de sus. Acest lucru face ca materialul să fie foarte puternic și plăcut la atingere. Mulți oameni îl preferă tocmai din aceste motive.

Percalul este un tip de lenjerie de pat ce are același număr de fire atât în partea de jos, cât și în cea de sus. Această caracteristică face ca materialul să fie atât rezistent, cât și plăcut la atingere, motiv pentru care mulți oameni îl preferă.

Ranfors

Ranforsul, la fel ca percalul, este o țesătură care are același număr de fire de sus și de jos. Cu toate acestea, ranforsul folosește mai puține fire pe cm², ceea ce îl face să fie mai puțin calitativ decât percalul.

Satin

Satinul este un material delicat, foarte comun în fabricarea lenjeriei de pat de lux. Împletitura satinului are mai multe fire în partea de sus decât în cea de jos, ceea ce face ca tesatura să fie mai fină și mai plăcută la atingere.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini