Redactia.ro

Ce va face Claudiu Gherguț cu cei 30.000 de euro câștigați la Chefi la cuțite. Decizia neașteptată a marelui învingător al sezonului 15

Finala sezonului 15 al emisiunii „Chefi la cuțite” a adus o premieră în istoria competiției, marcând un moment unic: patru concurenți talentați s-au luptat pentru marele trofeu, într-o ediție cu reguli noi și mize uriașe. Claudiu Gherguț, cuțitul de aur al lui Chef Orlando Zaharia, a reușit să impresioneze printr-o demonstrație culinară impecabilă și să obțină victoria, în fața unui juriu exigent și a unei competiții foarte strânse.

Ce va face Claudiu Gherguț cu cei 30.000 de euro câștigați la Chefi la cuțite

Pentru Claudiu, succesul de la „Chefi la cuțite” înseamnă mult mai mult decât trofeul simbolic. Odată cu titlul de câștigător, tânărul bucătar a plecat acasă cu un premiu consistent în valoare de 30.000 de euro și cu o șansă profesională de excepție: un stagiu în bucătăria celebrului restaurant Retroscena, distins cu o stea Michelin, sub îndrumarea chef-ului Richard Abou Zaki.

Pentru prima oară în istoria emisiunii, patru finaliști au concurat pentru premiul cel mare. Claudiu Gherguț, Bogdan Iancu (din echipa lui Chef Richard), Dragoș Dudu (cuțitul de aur al lui Chef Ștefan Popescu) și Andy Van de Gucht (tot din echipa lui Richard) au intrat în linia dreaptă a competiției cu preparate impresionante și o energie debordantă.

Competiția a fost una strânsă, iar formatul finalei a pus presiune pe concurenți într-un mod diferit. Fiecare secțiune a meniului a avut o temă impusă. La aperitiv, concurenții au fost nevoiți să reinventeze supele și ciorbele, în timp ce pentru felul principal au avut de pregătit un preparat pe bază de carne de porc. Doar desertul a fost lăsat la alegerea concurenților, care au avut libertatea să-și exprime creativitatea.

Claudiu Gherguț a fost cel care a strălucit în special la felul principal, cu o rețetă spectaculoasă: burtă de porc barbecue, glasată, servită alături de o spumă de cartof dulce. Jurații au apreciat tehnica desăvârșită, echilibrul gusturilor și prezentarea impecabilă, elemente care au cântărit decisiv în acordarea trofeului.

Ce va face Claudiu cu premiul de 30.000 de euro

După un sezon în care a dat dovadă de perseverență, curaj și o viziune culinară modernă, Claudiu Gherguț a cucerit inimile juraților și ale telespectatorilor. Însă, poate și mai remarcabil decât talentul său gastronomic este modul în care a ales să își gestioneze premiul financiar.

Într-o declarație oferită la scurt timp după finală, Claudiu a dezvăluit că intenționează să investească o parte din premiu pentru a-și acoperi cheltuielile personale, dar o sumă importantă va merge către tineri care nu au posibilități, dar care visează să urmeze o carieră în bucătărie.

„Mă simt ca ieri seară când am câștigat, momentul e foarte emoționant. E un vis împlinit. Nu rămân acasă după acest premiu, decât pentru o perioadă voi mai sta în România. În primul rând mulțumesc producției, lui chef Orlando în mod special. L-am ales pentru că am avut un feeling cu el și am reușit să câștig marele premiu și datorită lui. Cu banii voi acoperi o parte din cheltuilele pe care le-am avut aici în România. Cealaltă parte din bani va merge către niște oameni fără posibilități care vor să se facă bucătari. Vreau să-i ajut”, a spus Claudiu Gherguț, potrivit Click!

Pe lângă premiul în bani, Claudiu a primit și o oportunitate rară: stagiu într-un restaurant cu stea Michelin, o șansă uriașă pentru orice tânăr bucătar care își dorește să evolueze profesional și să învețe de la cei mai buni. Retroscena, restaurantul condus de Chef Richard Abou Zaki, este recunoscut pentru rafinamentul meniurilor și pentru standardele înalte în bucătăria modernă.

adsmedia.ro - Ad Network
Motocoasa Electrica Cu Acumulator
Cantar Smart Cu Aplicatie
Lampa Solara LED SIKS Cu Telecomanda
Lanterna de cap LED SIKS, Profesionala, Incarcare USB
Ghirlanda Luminoasa Decorativa SIKS
Feliator multifunctional EDAR® manual, 8 setari de grosime, alb/gri
Etichete: