Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai caniculară zi din 2023, în Capitală. Cum arată prognoza pentru iulie și august

Cea mai caniculară zi din 2023, în Capitală. Cum arată prognoza pentru iulie și august

Căldură excesivă și disconfort termic! Ultima prognoză meteo pentru România

Meteorologii Accuweather au emis prognoza pentru vara lui 2023. Se anunță un sezon extrem de alert, cu caniculă, dar și cu furtuni puternice.

Datele meteorologilor arată că sunt şanse mari să avem o vară cu temperaturi peste medie. Efectele se vor resimţi şi în România.

Doar 3 zile cu temperaturi caniculare

Cu toate acestea, se pare că nu vom avea o vară prea caniculară, așa cum s-a întâmplat anii trecuți. Temperaturile nu vor trece cu mult peste 30 de grade și sunt doar 3 zile în care vor fi cele mai ridicate temperaturi.

Anul acesta se pare că temperaturile vor fi între 26 și 32 de grade, transmit meteorologii.

În iulie, la București sunt 2 zile în care temperaturile se vor ridica la 32 de grade, mai exact pe 23 și 30. Și data de 4 august va fi caracterizată de vreme caniculară.

Așadar, deși vremea va fi destul de călduroasă pe tot parcursul lunii iulie, nu vom fi nevoiți să ne luptăm cu canicula. Temperaturile variază între 26 și 31 de grade.

Luna august debutează cu temperaturi cuprinse între 31-32 de grade, dar nu ne vom confrunta cu o vară secetoasă, așa cum s-a întâmplat ani la rând.

Valuri de căldură extremă ar putea lovi și România

Conform lui Bogdan Antonescu, expert în fenomene meteo extreme, cea mai afectată zonă din țara noastră, în contextul unor valuri de caniculă, va fi cea din sud. Vorbim în special de Câmpia Română.

„În Europa, în România, ne vom aștepta la temperaturi record. În sudul și sud-vestul României observăm frecvent valuri de căldură, care sunt acum exacerbate, cu durată mai mare”, a explicat Antonescu, pentru Adevărul.

Specialistul spune că vor urma în această vară perioade cu secetă extinsă, dar și perioade cu precipitații mai intense. „E schimbată distribuția zonelor cu secetă și a zonelor cu precipitații extreme”, a explicat Antonescu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: