Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai deprimantă zi din 2023. Când pică anul acesta și ce spun psihologii că se întâmplă

Cea mai deprimantă zi din 2023. Când pică anul acesta și ce spun psihologii că se întâmplă

Cea mai deprimantă zi din 2023. Când pică anul acesta și ce spun psihologii că se întâmplă

Cea mai deprimantă zi din 2023. Iată în ce dată pică anul acesta și ce anume susțin psihologii că se întâmplă, fiind cei care au analizat motivele pentru care ajungem să ne simțim atât de triști.

Cea mai deprimantă zi 2023. Când pică anul acesta și ce spun psihologii că se întâmplă

Psihologii au elaborat o formulă matematică pentru stabilirea celei mai triste / deprimante zile și celei mai fericite zile dintr-un an. Momentan, începem cu prima dintre ele.

Psihologul Cliff Arnall este cel care a creat o formulă matematică elaborată pentru a calcula cele mai deprimante zile ale anului. El a luat în considerare vremea, facturile la utilități, datoriile, nivelul motivațional, precum și faptul că aproape toți oamenii urăsc zilele de luni, potrivit adevarul.ro.

Așadar, și în 2023, cea mai tristă zi din an (sau Blue Monday) pică tot într-o luni, mai exact, pe 16 ianuarie 2023. Iată câteva dintre motive.

„Ziua de 16 ianuarie este considerată cea mai deprimantă zi din anul 2023. Psihologii au ajuns la această concluzie din mai multe motive. În această perioadă a anului luminozitatea din mediul exterior este foarte redusă ca durată, suntem la scurt timp după sărbătorile de iarnă, perioadă în care cheltuielile au fost destul de însemnate, facturile la energie sunt mai mari din cauza temperaturilor mai scăzute din luna ianuarie (chiar dacă anul acesta este mult mai cald decât de obicei), iar temperaturile mai scăzute creează o stare nu tocmai plăcută oamenilor”, a explicat psihologul Maria Teherciu, potrivit Adevărul.

Sigur că nu trebuie și nu o să fie așa pentru toată lumea și există numeroase metode de a ne însenina starea de spirit, totul ține doar de noi. În contrast cu cea mai tristă zi din an, există și cea mai fericită zi din an. Această zi o să pice în data de 16 iunie 2023, adică într-o vineri, a treia zi de vineri din luna iunie, cu o zi înainte de începerea weekend-ului, evident.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: