Redactia.ro
Home » Știri » Cea mai simplă rețetă pentru ouă ochiuri perfecte! Când să iei le scoți din tigaie, de fapt

Cea mai simplă rețetă pentru ouă ochiuri perfecte! Când să iei le scoți din tigaie, de fapt

Iată cea mai simplă rețetă pentru ouă ochiuri perfecte! Când să iei le scoți din tigaie, de fapt, potrivit celebrului bucătar englez, Jamie Oliver! E mai ușor decât crezi, iar preparatul va ieși extrem de gustos.

Cea mai simplă rețetă pentru ouă ochiuri perfecte! Când să iei le scoți din tigaie, de fapt

Ouăle ochiuri, adică ouăle prăjite, sunt o alegere populară pentru micul dejun sau pentru alte mese ale zilei. Există numeroase metode de a le pregăti și de a face combinaii cu ele, însă celebrul bucătar englez, Jamie Oliver, este de părere că una singură este cea mai ușoară, iar ouăle se gătesc perfect.

Astfel, Jamie Oliver a împărtășit rețeta pentru prepararea oului ochi perfect. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • o lingură de ulei (de măsline sau de floarea soarelui)
  • ouă (de preferat de țară)
  • un vârf de linguriță de sare
  • piper negru proaspăt măcinat (după preferințe)

Mod de preparare:

1.     Puneți tigaia la foc mediu spre mic și adăugați suficient ulei de măsline pentru a acoperi fundul. (aproximativ o lingură de ulei). Este recomandat ca tigaia să fie antiaderentă.

2.     Spargeți ouăle în tigaie. Pe măsură ce uleiul devine mai fierbinte, veți vedea că începe să schimbe culoarea ouălor. Dacă uleiul începe să sară, este pentru că este prea fierbinte, iar asta înseamnă că trebuie să reduceți temperatura. Ouăle se țin la prăjit până când marginile albușurilor se întăresc, dar gălbenușul rămâne încă moale.

3.     Când sunt gata, luăm tigaia de pe foc si scoatem ouale cu o spatulă. Așezați-le pe o farfurie și tamponați-le cu niște prosoape de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Serviți pe pâine prăjită, cu un pic de sare și piper negru.

De ce să torni o lingură de apă când faci ouă ochiuri? Trucul secret al marilor bucătari ai lumii

Adăugarea unei linguri de apă atunci când gătim ouă ochiuri este un truc culinar folosit de marii bucătari precum Jacques Pépin, un faimos bucătar și autor de rețete care sugerează că trebuie să folosim acest truc pentru a ajuta la menținerea ouălor moi și suculente. Același truc este menționat și în cartea de rețete a faimosului bucătar britanic Jamie Oliver.

Adăugarea apei este o tehnică utilizată în mai multe feluri de mâncare, precum legumele la abur sau carnea gătită pe grătar. Acest lucru se datorează faptului că aburirea poate ajuta la menținerea umidității în timpul gătirii și poate împiedica coacerea excesivă sau uscarea alimentelor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: