Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cea mai vizitată clădire din București. Casa Mița Biciclista a îmbrăcat straie de sărbătoare și este vizitată de mii de oameni zilnic

Cea mai vizitată clădire din București. Casa Mița Biciclista a îmbrăcat straie de sărbătoare și este vizitată de mii de oameni zilnic

GALERIE FOTO (5) Casa Mița Biciclista este atracția Capitalei în acest sezon.

Una dintre cele mai emblematice clădiri din București, Casa Mița Biciclista, a devenit o atracție spectaculoasă în timpul sărbătorilor, captivând privirile trecătorilor cu o decorațiune de Crăciun de excepție. Celebra clădire din Piața Amzei a fost transformată într-un spectacol vizual de către unii dintre cei mai apreciați artiști florali din Europa.

Casa Mița Biciclista din București strălucește în lumini de Crăciun

Fațada istorică a Casei Mița Biciclista a fost metamorfozată printr-o aranjare spectaculoasă, transformând clădirea într-o operă de artă luminoasă și festivă. Proiectul de decorare a fost realizat cu grijă de către artiști florali talentați, aducând o atmosferă magică în Piața Amzei.

Printre elementele impresionante ale decorațiunii se numără:

11 lămpi speciale de 2,5 metri: Iluminând clădirea în mod spectaculos, lămpile de înălțime considerabilă adaugă un aspect fermecător și festiv casei istorice.

Aproape 50 de acadele gigant: Ornamentele de tip acadele adaugă un aer jucăuș și elegant, contribuind la farmecul festiv al decorului.

Peste 200 de metri de ghirlande de brad: Elementele naturale ale ghirlandelor completează atmosfera de sărbătoare, aducând un strop de natură în mijlocul orașului.

Casa Mița Biciclista este vizitată de mii de persoane în fiecare zi.
Sursa foto – Facebook Balaban Georgiana | Casa Mița Biciclista este vizitată de mii de persoane în fiecare zi.

 

2.000 de metri de lumină LED: Lumina caldă a LED-urilor adaugă strălucire și conferă clădirii un aspect măreț și sofisticat.

Șase brazi cu înălțimea de patru metri: Brazi impunători completează decorul, aducând simbolul tradițional al Crăciunului în centrul atenției.

Spectacolul de decorațiuni atrage mii de vizitatori

Casa Mița Biciclista a devenit rapid o atracție de neocolit pentru mii de oameni, atrăgând vizitatori dornici să admire spectacolul luminos de Crăciun. Pe lângă frumusețea înseși a decorului, oamenii au fost impresionați și de atmosfera feerică pe care clădirea o creează în inima Bucureștiului.

„Este pentru prima dată când venim. Am văzut pe Instagram, pe Facebook, știri, comunicate de presă și am fost curioasă să văd despre ce e vorba. Este foarte frumos. Este ceva deosebit și, ca drept dovadă, toată lumea vine să facă poze,” a declarat o turistă entuziasmată despre Casa Mița Biciclista.

Tineri și localnici s-au alăturat și ei valului de apreciere, considerând decorarea Casei Mița Biciclista un eveniment impresionant și inedit în peisajul urban al Bucureștiului.

„Destul de impresionant având în vedere că eu sunt din Constanța și la noi nu prea se împodobește în felul acesta,” a spus un tânăr vizitator.

Istoria plină de caracter a Casei Mița Biciclista

Casa Mița Biciclista, cunoscută și sub numele de Casa Mița și Jolea, a fost construită în anul 1927 și a devenit rapid un punct de referință în inima Bucureștiului. Arhitectura sa eclectică se distinge prin elemente specifice stilului francez și italienesc, aducând un amestec fascinant de influențe în peisajul urban.

De-a lungul decadelor, casa a fost martoră la transformările orașului și a evoluat în moduri surprinzătoare. Numele „Mița Biciclista” vine de la Mița Biciclista, o femeie care, în perioada interbelică, folosea o bicicletă pentru a-și face reclamă și a-și promova prăvălia de biciclete situată în clădire.

Casa Mița Biciclista a devenit faimoasă și în perioada sărbătorilor, când a fost transformată într-o adevărată operă de artă de Crăciun. Decoratorii și artiștii florali au contribuit la metamorfoza clădirii, aducând lumina și magia sărbătorilor în inima Bucureștiului.

Casa Mița Biciclista în straie de sărbătoare în anul 2022.
Sursa foto: Arhivă | Casa Mița Biciclista în straie de sărbătoare în anul 2022.

Cu o fațadă împodobită cu 11 lămpi speciale de 2,5 metri înălțime, aproape 50 de cadele gigant, peste 200 de metri de ghirlande de brad și 2.000 de metri de lumină LED, Casa Mița Biciclista devine un adevărat punct de atracție pentru mii de vizitatori în fiecare sezon de iarnă.

Casa Mița Biciclista din București atrage oamenii mai ceva ca la pelerinaje.
Sursa foto: Arhivă | Casa Mița Biciclista din București atrage oamenii mai ceva ca la pelerinaje.

Casa Mița Biciclista, cu decorațiunile sale elaborate, aduce un strop de magie și bucurie în inima Bucureștiului în timpul sărbătorilor. Această inițiativă deosebită a transformat o clădire istorică într-o operă de artă efemeră, fermecând privirile și aducând comunitatea împreună pentru a celebra frumusețea Crăciunului. Dacă nu ai văzut-o până acum, merită să-i faci o vizită! Casa este situată pe Strada Biserica Amzei 9, Strada General Christian Tell 11, lângă Piața Romană din București.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: