Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ceasul lui Adolf Hitler, vândut la o licitație în SUA. Cum arată și cât costă

Ceasul lui Adolf Hitler, vândut la o licitație în SUA. Cum arată și cât costă

GALERIE FOTO (2)

Un mare scandal a izbucnit în SUA, după ce ceasul lui Adolf Hitler a fost vândut la o licitatie. Este vorba de un obiect istoric, de mare valoare, care a fost vândut cu o sumă imensă.

Ceasul lui Adolf Hitler, vândut la o licitație

Ceasul care ar fi fost al lui Adolf Hitler a fost vândut pentru 1,1 milioane de dolari, echivalentul a 900.000 de lire sterline. Este vorba de un obiect istoric, care are o mare valoare. Acesta este pictat cu svastica și inițialele „A H” gravate. Persoana care l-a cumpărat cu această sumă imensă a dorit ca identitatea ei să nu fie dezvăluită.

O evaluare a casei de licitații arată că ceasul a fost luat ca suvenir când aproximativ 30 de soldați francezi au intervenit în Berghof, refugiul liderului antisemit, în mai 1945. Se crede că apoi, ceasul a fost revândut și transmis de mai multe generații până în prezent. În cadrul licitației au incluse și alte obiecte care se leagă de reputația criminalului de război: o rochie care a aparținut soției lui Hitler, Eva Braun, poze cu autografe ale oficialilor naziști și Steaua lui David din pânză galbenă imprimată cu cuvântul „Jude”, care înseamnă evreu în germană.

Scandal în SUA, din cauza ceasului

34 de activiști evrei au trimis o scrisoare deschisă prin care au condamnat licitația de la Alexander Historical Auctions, din Maryland, chiar înainte de a avea loc. Vânzarea obiectelor naziste reprezintă o decizie „înrobitoare” a casei de licitație, consideră evreii.

Deși este evident că lecțiile istoriei trebuie învățate – iar artefactele naziste aparțin muzeelor ​​sau locurilor de învățământ superior – obiectele pe care le vindeți în mod clar nu sunt”, a declarat Menachem Margolin, președintele Asociației Evreiești Europene, potrivit BBC.

De precizat este faptul că documentele publicate de casa de licitație nu ar demonstra că Hitler chiar ar fi purtat ceasul.Totuși, o evaluare a unui specialist independent a concluzionat că „cel mai probabil”, bijuteria bărbătească i-a aparținut dictatorului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: