Redactia.ro
Home » Știri » Cel mai periculos criminal din România va fi eliberat din închisoare. Povestea lui Iulian Țigănilă, omul care își arunca victimele în fântâni

Cel mai periculos criminal din România va fi eliberat din închisoare. Povestea lui Iulian Țigănilă, omul care își arunca victimele în fântâni

Iulian Țiganilă. Foto: Facebook

Iulian Țigănilă, un criminal în serie notoriu din România, este pe cale să fie eliberat în curând, în ciuda faptului că inițial a fost condamnat la închisoare pe viață. Judecătorii au decis să îi schimbe pedeapsa la 25 de ani de detenție, iar acesta este la un pas să își recapete libertatea, având în vedere că perioada de detenție aproape că a fost îndeplinită. Această hotărâre este definitivă și nu mai poate fi contestată.

Țigănilă a fost condamnat inițial la închisoare pe viață pentru comiterea mai multor crime. Este cunoscut ca unul dintre criminalii în serie din România, având la activ 7 victime omorâte în scopul de a le fura bunurile.

Cum își alegea victimele

Cei uciși de către Țigănilă au fost descoperiți treptat, fiecare dintre ei fiind găsit aruncat în fântâni părăsite. Ancheta a durat 15 ani până când toate victimele au fost identificate.

Modul în care alegea victimele îi asigura lui Țigănilă că nu vor fi căutate de nimeni, deoarece aceștia nu aveau familii. Astfel, putea să le fure bunurile și să le vândă fără să ridice suspiciuni.

În plus, un alt aspect sinistru al acestui caz a fost implicarea concubinului mamei lui Țigănilă, care a fost acuzat că ar fi fost complice în una dintre crime și a fost condamnat la închisoare.

Vestea că Iulian Țigănilă ar putea fi eliberat și să se întoarcă în Ungheni, Argeș, a creat un val de neliniște în localitate. Casa în care s-ar putea întoarce aparține mamei sale, însă vecinii susțin că aceasta nu mai are niciun fel de legătură cu el.

Schimbarea pedepsei lui Țigănilă din închisoare pe viață în 25 de ani de detenție a fost decisă în 2015. Conform Codului penal, din această perioadă se va scădea timpul deja executat de către acesta, începând cu luna septembrie a anului 2000.

Cu toate obiecțiile procurorilor, decizia Tribunalului București a fost menținută de către Curtea de Apel și este irevocabilă, fiind emis un nou mandat de executare care va înlocui cel inițial, în care Iulian Țigănilă era condamnat pe viață. Vecinii sunt îngrijorați și povestesc că individul a amenințat de-a lungul timpului mulți localnici, în timp ce mama sa refuză să discute cu jurnaliștii.

Modul în care criminalul se apropia de victime implica începerea relațiilor, consumând alcool împreună, înainte de a le lua viețile. Motivația lui era de a fura bunurile acestora.

Procurorii și polițiștii au muncit asiduu timp de 15 ani pentru acest dosar, reușind să identifice șapte victime. Totuși, un caz început în 1996 implică o victimă neidentificată și în prezent.

Și-a ucis amanta

În 2009, un coleg de celulă a dezvăluit că Iulian Țigănilă se lăuda în închisoare cu crimele pe care le comisese. Una dintre victimele sale a fost ucisă cu un amestec sinistru de ţuică, antigel și somnifere. Cadavrul acesteia ar fi fost aruncat într-o fântână părăsită, situată lângă un arbore secular, în apropierea Haltei CFR Colţu, din comuna Ungheni, județul Argeș.

Prima victimă cunoscută a lui Țigănilă ar fi fost Gheorghe Țârcu, din Pitești, găsit mort pe 27 februarie 1996. Acesta ar fi fost înecat cu o bucată de șuncă de dimensiunile 8 X 4 cm. Deși bărbatul consumase o cantitate considerabilă de alcool, circumstanțele morții sale sugerau că nu era vorba despre un deces accidental.

În 1999, bucăți din trupul Elenei Spătaru, care era gravidă în luna a cincea și era amanta lui Iulian Țigănilă, au fost descoperite într-o conductă de irigații, în zona comunei Brebeni, județul Olt. Este important de menționat că Țigănilă a avut un complice în persoana lui Cornel Albu, care a fost implicat și el în mai multe omoruri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: