Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai bizare superstiții de pe mapamond. Motivul pentru care țările asiatice nici nu vor să audă de banala cifră 4

Cele mai bizare superstiții de pe mapamond. Motivul pentru care țările asiatice nici nu vor să audă de banala cifră 4

numerologie

Superstițiile au fost o parte integrantă a culturilor umane din cele mai vechi timpuri. De-a lungul istoriei, oamenii au dezvoltat credințe și tradiții în jurul unor obiecte, cifre sau evenimente, fără a avea întotdeauna o bază logică. Printre cele mai fascinante și, uneori, halucinante superstiții din întreaga lume se numără și legătura specială dintre numărul 4 și moarte. Haideți să descoperim această superstiție, alături de alte credințe interesante de pe glob.

De ce numărul patru este asociat cu moartea

În multe culturi asiatice, în special în China, Japonia și Coreea, numărul 4 este considerat de-a dreptul malefic și asociat cu moartea. Acest fenomen este cunoscut sub numele de tetrafobie și se datorează asemănării fonetice dintre cuvântul pentru patru și cuvântul folosit pentru moarte sau suferință în limbile respective. De exemplu, în mandarină, cuvântul folosit pentru cifra „patru” este „sì,” iar cuvântul pentru „moarte” este „sǐ,” ceea ce face ca numărul 4 să fie evitat.

Această superstiție are influențe profunde în viața de zi cu zi a oamenilor din aceste culturi. De exemplu, multe clădiri nu au etajul al patrulea, iar numerele de înmatriculare cu cifra 4 pot fi mai greu de vândut sau pot aduce prețuri mai mici pe piața auto. În spitale, se evită să se aloce camere cu numărul 4 pentru a nu aduce ghinion pacienților.

Alte superstiții des întâlnite pe Glob

Spargerea oglinzilor aduce șapte ani de ghinion. Acest mit este răspândit în multe culturi, iar credința că spargerea oglinzilor aduce nefericire se datorează faptului că, în trecut, oglinzile erau scumpe și considerate magice.

Umbrela deschisă în casă aduce ghinion. Această superstiție este cunoscută în multe părți ale lumii, inclusiv în Europa și America. Se crede că deschiderea unei umbrele în casă poate atrage nenorociri.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: