Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai bizare tradiții și obiceiuri în ziua nunții. Dacă mireasa plânge înaintea nunții atunci căsătoria va fi una plină de belușug

Cele mai bizare tradiții și obiceiuri în ziua nunții. Dacă mireasa plânge înaintea nunții atunci căsătoria va fi una plină de belușug

traditii si obiceiuri

Nunta reprezintă un motiv de bucurie pentru oricine, iar conform tradițiilor și superstițiilor din bătrâni, nuntașii trebuie să respecte cu sfințenie o serie de ritualuri în această zi pentru a fi feriți de rele și a avea noroc restul vieții. Iată care sunt cele mai bizare tradiții și superstiții care îi vizează pe miri! Cu siguranță nu le știai pe unele dintre ele!

Cele mai bizare tradiții și obiceiuri în ziua nunții. Dacă mireasa plânge înaintea nunții atunci căsătoria va fi una plină de belușug

Nunțile românești sunt pline de tradiții si superstitii interesante. Unele dintre cele mai bizare superstiții și tradiții de la nunțile românești includ:

Mireasa care plânge: În unele regiuni, este considerat ca un semn norocos ca mireasa să plângă înainte de nuntă, deoarece acest lucru se crede că aduce belșug și noroc în căsnicie.

Spartul paharului: În loc de aruncarea buchetului de flori pentru ca fetele necăsătorite să-l poată prinde, uneori, mireasa aruncă un pahar de sticlă peste umăr în direcția femeilor necăsătorite. Se spune că fata care va găsi cioburile de sticlă va fi următoarea care se va căsători.

Ascunsul miresei: În unele zone, prietenii miresei o ascund pentru o perioadă de timp înainte de nuntă, iar mirele trebuie să o caute și să o găsească cât mai repede pentru a avea parte de o căsătorie armonioasă.

Trusoul miresei în patul nupțial: În unele regiuni, trusoul miresei este așezat în patul nupțial înainte de noaptea nunții pentru a aduce noroc si prosperitate în noua căsnicie.

Cununia în mijlocul drumului, un obicei respectat în zonele rurale

Așezarea banilor în pantofii miresei: Invitații pun adesea bancnote sau monede în pantofii miresei în timpul petrecerii de nuntă, ca simbol al norocului financiar în casnicie.

Aruncatul cu orez: Un obicei răspândit este acela de a arunca orez asupra mirilor în momentul în care ies din biserică sau din primărie. Orezul reprezinta fertilitatea și belșugul.

Cununia la marginea drumului: În unele zone rurale, cuplurile își pot uni destinele în mijlocul drumului, considerându-se că acest punct este un simbol al norocului și al unei relatii care pornește cu dreptul pe drumul corect.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: