Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai bune tipuri de căști wireless. Cum alegem modelul potrivit?

Cele mai bune tipuri de căști wireless. Cum alegem modelul potrivit?

GALERIE FOTO (2) căști wireless

Căstile au devenit un accesoriu nelipsit din viața persoanelor.  Datorită evoluției tehnologiei căștile au prins noi forme.

Dacă până acum erau legate de dispozitiv și îl imobilizau pe cel care ascultă, acum căștile wireless oferă mobiliate pe o rază lungă. Căștile se pot folosi pentru a asculta muzica perefarată de pe telefon, MP3, calculator sau pentru vizionarea filmelor.

Ce tipuri de căști wireless există

Chiar dacă pare un segment bine definit există carateristici care împart căștile în trei categorii.

Căști in-ear – sunt cele care care se introduc în ureche și sunt unite de un fir care vine, de regulă în jurul gâtului. Sunt utile pentru activități sportive.

Căști over-the-ear – sunt de dimensiuni mari, acoperă complet urechea și izolează mai bine sunetul. Sunt folosite în studiouri.

True wireless, sau ear pods – sunt căști in-ear dar complet independente, nu mai există firul de legătură. Sunt cele mai noi apărute.

Când alegem modelul optim trebuie să ne gândim în ce scop vor fi folosite. Căști wireless din cele mai noi modele sunt potivite pentru ascultătorii în mișcare, dar nu numai.

De ce trebuie să ținem cont când alegem o pereche de căști?

Primul impuls este să alegm un model cu o calitate a sunetului cât mai bună, dar trebuie să ținem cont și de alte atribute.

Distanța de funcționare,  arată care este perimetrul maxim posibil între device-ul de pe care redai sunetul și căști. Majoriatea modelelor functionează pe o rază de câțiva metrii, dar trebuie luate în considerare obstacolele care pot apărea și bloca semnalul pentru caști wireless.

Durata de viață a bateriei este un element important în alegerea modelului optim. Majoritatea dispozitivelor pot funcționa opt ore sau mai mult cu o singură încărcare.

Confortul pe care îl oferă este esențial pentru a preveni durerile de cap care pot apărea dupa o lungă utilizare. Căștile trebuie să se potrivească pe cap, pernele căștilor să nu se supraîncălzească.

Pentru căștile care permite efectuarea de apeluri calitatea nu este satisfăcătoare. Majoritatea brandurilor pun accent doar pe calitatea muzicii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini