Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai scumpe sărbători pascale din ultimii 18 ani. Cât vor plăti românii pentru un kilogram de carne de miel

Cele mai scumpe sărbători pascale din ultimii 18 ani. Cât vor plăti românii pentru un kilogram de carne de miel

Păstrează oul roșu de Paște 40 de zile! Viața ta se va schimba 

Sărbătorile pascale se apropie cu pași repezi, iar românii se gândesc deja la ce vor pune pe masa de sărbători. Din păcate, ei vor fi nevoiți să scoată o sumă frumoasă din buzunare pentru a se bucura de toate bucatele specifice acestei sărbători. Iată cât costă un kilogram de carne de miel!

Cât va costa un kilogram de carne de miel

Este un lucru obișnuit pentru români ca mesele de sărbători să fie unele îmbelșugate, iar preparatele culinare delicioase să fie însoțite de un vin bun. Nici în acest an, sărbătorile pascale nu vor fi unele deloc ieftine, conform unor simple calcule.

Conform specialiștilor în economie se anunță a fi cele mai scumpe sărbători pascale din ultimii 18 ani, așadar vă puteți aștepta să cheltuiți destul de mult dacă doriți să nu vă lipsească nimic de pe masă.

Prețul cărnii de miel va fi cu 30% mai mare spre deosebire de cel de anul trecut. Așadar pentru un kilogram de carne de miel, românii vor plăti aproximativ 40-45 de lei. Dacă intenționează să cumpere un miel întreg, atunci suma crește considerabil și poate ajunge chiar și la 600 de lei. Un cofrag cu 30 de ouă va costa undeva între 26 și 36 de lei, în funcție de locul din care decideți să-l achiziționați.

Leguma care costă mai mult decât un kilogram de carne

Agricultorii din Matca nu au odihnă până când nu plantează răsadurile. Firele vor ajunge curând în pământ, iar ei speră să poată să fie primii la tarabe cu marfă prospătă și sănătoasă. Munca este una minuțioasă, după cum povesteaște nea Costel, un agricultor din Matca, sigur pe asul său din mâneca: trufandalele. Ele vor fi vândute chiar și cu 28-30 de lei pe kilogram, mai scump decât carnea de pui!

„Se ia planta din ghiveci, se scoate, se ia şi se pune în sol cu rădăcini, frumos. Se pune în pământ..dai un pic de pământ, adică gropa e făcută, dai un pic de pământ şi după aia urmează legatul. Anul trecut a fost undeva până în 30 de lei. 28 de lei kilogramul. Dar sperăm să fie şi anul ăsta tot la fel”, povestește agricultorul.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: