Redactia.ro
Home » Știri » Cele mai tari perle și gafe de la Evaluarea Națională 2023. Cum s-au exprimat elevii în lucrări: ”Vacile sunt subordonatele oamenilor”

Cele mai tari perle și gafe de la Evaluarea Națională 2023. Cum s-au exprimat elevii în lucrări: ”Vacile sunt subordonatele oamenilor”

GALERIE FOTO (2) Perle evaluarea nationala 2023

Evaluarea Națională, un moment important pentru absolvenții de gimnaziu, a avut loc la începutul acestei săptămâni, iar rezultatele au adus cu sine și o serie de „perle” care au amuzat profesorii care au corectat.

Ca în fiecare an, aceștia au descoperit erori de exprimare, scriere sau logică, semn că unii elevi nu au abordat examenele cu seriozitate. Chiar și așa, unii candidați au reușit să impresioneze prin imaginație și creativitate în răspunsurile lor.

Primele perle de la Evaluarea Națională 2023

Unul dintre exercițiile din această sesiune a presupus transcrierea propoziției subordonate din enunțul: ”Fiecare cunoștea ce sunet scoteau tălăngile de la vacile sale”. Elevii au venit rapid cu soluții inedite, chiar dacă nu aveau cunoștințe profunde despre subiect. Unul dintre ei a scris: „Vacile sunt subordonatele oamenilor. Tălăngile sunt subordonatele vacilor. Iar sunetul este subordonat tălăngilor”. Acest răspuns a stârnit amuzamentul profesorilor.

În alt exercițiu, elevii trebuiau să argumenteze importanța respectării regulilor în 50-100 de cuvinte. Unul dintre ei a ales o abordare mai directă și a scris: „Foarte, foarte importante sunt regulile. Ce ne-am face fără ele? Fără reguli, ar fi lupte și războaie! Și chiar sunt!”. Această abordare simplă și expresivă a răspunsului a atras atenția prin sinceritatea sa.

Chiar și cele mai simple subiecte ale examenului au reprezentat o provocare pentru elevi. Unul dintre subiecte solicita elaborarea a două enunțuri: în primul, verbul „a face” trebuia să fie la imperativ negativ, iar în al doilea trebuia să fie folosit complementul prepozițional „ea”. Un elev a scris cu umor: „Nu face pe ea!” Pentru un alt elev, o afirmație părea atât de ambiguă încât nu s-a putut decide dacă este adevărată sau falsă, așa că a acoperit ambele căsuțe cu răspunsul „între”.

„Trucul” folosit de elevii care au susținut probele la Evaluarea Națională 2023

Unul dintre elevi a folosit un „truc” pentru a atinge limita minimă de 30 de cuvinte cerută într-un subiect. A scris despre cum a citit diverse texte în pregătirea pentru proba de limba română. Creativitatea și găsirea unor soluții inovatoare au fost apreciate chiar și atunci când răspunsurile nu corespundeau întotdeauna cerințelor exacte ale subiectelor.

După corectarea lucrărilor, primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi disponibile începând cu data de 28 iunie, iar rezultatele finale vor fi afișate după soluționarea contestațiilor, pe 4 iulie. În timp ce profesorii vor analiza atent fiecare răspuns, „perlele” elevilor vor rămâne ca amintiri amuzante ale acestei sesiuni a examenului național.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: