Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Craig Robertson, bărbatul ucis ieri de FBI după ce l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden. Ce declară apropiații: „Avea o credință puternică în Biserică” FOTO

Cine este Craig Robertson, bărbatul ucis ieri de FBI după ce l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden. Ce declară apropiații: „Avea o credință puternică în Biserică” FOTO

GALERIE FOTO (2) Cine este Craig Robertson, bărbatul ucis ieri de FBI după ce l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden. Ce declară apropiații: „Avea o credință puternică în Biserică”

Cine este Craig Robertson, bărbatul ucis ieri de FBI după ce l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden. Iată ce declară apropiații!

Cine este Craig Robertson, bărbatul ucis ieri de FBI după ce l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden

Craig Robertson, un bărbat în vârstă de 75 de ani, a fost ucis în propria sa locuință de către agenții FBI, deoarece fusese pus sub acuzare pentru amenințări la adresa vieții agenților federali și a președintelui Statelor Unite, Joe Biden. Iată detaliile!

În dimineața de miercuri, ora locală 6:15, liniștea în Utah a fost spulberată de acțiunile agenților FBI. Cu ocazia vizitei președintelui Joe Biden în stat, agenții au intervenit în casa lui Craig Robertson. Martori oculari au relatat că momentele de tensiune au fost precedate de strigăte și lovituri, într-o încercare de a-l trezi și a-l extrage pe bărbat din locuință.

Situația a escaladat rapid, culminând cu sunetul înspăimântător al împușcăturilor. Craig Robertson a fost tras afară pe alee, unde a fost confirmată moartea sa.

„Se auzeau strigăte și lovituri. Cred că încercau să îl trezească și să-l scoată din casă”, a declarat John Michael Asola, un vecin care a fost martor la intervenția FBI.

Ulterior, s-au auzit împușcături.

„L-au scos afară, pe alee și a fost clar că a murit”, a continuat martorul.

Amenințări la adresa președintelui și FBI

Cazul lui Robertson a fost agravat de acuzațiile din partea Procuraturii din Utah. În ziua precedentă incidentului fatal, Craig Robertson fusese pus sub acuzare pentru amenințări la adresa vieții agenților federali și a președintelui Statelor Unite. Probele procurorilor au inclus postări incendiare încărcate de Robertson pe rețelele de socializare, începând cu anul trecut.

Într-o postare menționată în actul de acuzare, bărbatul făcea referire la vizita președintelui Biden și la costumul său de camuflaj. Într-un ton misterios, Robertson menționa că intenționează să-și „șteargă praful” de pe costumul de camuflaj și de pe pușca de lunetist în timpul acestei vizite. Fotografii din 2009, publicate pe pagina sa de Facebook, îl arată pe bărbat într-un costum de acest fel.

Ce declară bunul prieten al lui Craig Robertson

Un prieten apropiat al lui Craig Robertson,  l-a descris ca fiind un „tip extraordinar” care întotdeauna era dispus să ajute. Acest individ, care a fost prieten cu suspectul timp de 40 de ani, a negat vehement relatările conform cărora ar fi fost capabil de fapte așa de grave.

„Avea o credință puternică în Biserică. Un tip foarte iubitor. Am fost ca frații ani de zile”, a spus acest apropiat al suspectului ucis. Cât despre relatările din presă referitoare la amenințările făcute de Robertson la adresa președintelui SUA, bărbatul intervievat crede că lucrurile nu au fost prezentate corect.

„El spune lucrurile astea, dar nu aveam nicio idee că le-ar putea pune în aplicare”, a precizat prietenul lui Robertson.
Sursa foto: nypost.com
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: