Redactia.ro
Home » Știri » Cine este criminalul Monicăi, avocata însărcinată de la Iași. Descoperirea făcută de anchetatori, după ce s-a crezut că tânăra s-a sinucis

Cine este criminalul Monicăi, avocata însărcinată de la Iași. Descoperirea făcută de anchetatori, după ce s-a crezut că tânăra s-a sinucis

Cine este criminalul care a omorât-o pe Monica, avocata însărcinată de la Iași. Anchetatorii au elucidat misterul, după mai multe expertize criminalistice pe care le-au făcut. Ce au aflat autoritățile?!

Cine este criminalul care a omorât-o pe Monica

A trecut un an de la moartea Monicăi Cioată, o tânără avocată însărcinată din Iași, care a fost găsită fără suflare în fața blocului unde locuia. Anchetatorii au făcut mai multe expertize criminalistice și au elucidat misterul. Iubitul femeii avocatul Sebastian Felecanu a fost reținut și pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat. Oamenii legii au descoperit date care arată că decesul femeii nu ar fi accidental, așa cum ar fi părut.

Anchetatorii au făcut tot posibilul să afle ce s-a întâmplat, de fapt, în apartamentul femeii. Primele rezultate au arătat faptul că în acest caz nu este vorba despre o sinucidere, ci despre un omor calificat. Principalul suspect este chiar iubitul avocatei, Sebastian Felecan. Acesta a stat în faţa anchetatorilor mai bine de patru ore, pentru a fi audiat. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind cercetat în acest moment pentru săvărşirea infracţiunii de omor calificat. Monica a fost găsită, acum un an, prăbuşită pe caldarâm, în faţa blocului ei. Atunci, toată lumea credea că femeia s-ar fi sinucis, însă acum toate expertizele criminalistice au arătat că nu este vorba despre o sinucidere, ci despre un omor calificat.

Monica a fost găsită moartă, în fața blocului

Monica Cioată, în vârstă de 26 de ani, a fost găsită căzută pe caldarâm, lângă un bloc din zona Târgu Cucu. Echipajul de salvare, care s-au deplasat la fața locului, au constatat că victima era avocata Monica Cioată, din cadrul Baroului Iaşi.

Medicii nu au mai putut face nimic pentru tânăra avocată. De asemenea, doctorii au constatat că tânăra avocată era însărcinată. „La data de 15.07.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Felecanu Sebastian, avocat în Baroul Iaşi, pentru săvârşirea infracţiunii  de omor calificat, prevăzută  de  art. 188 al.1 C.p. şi art. 189 al. 1 lit. g) C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p.

Inculpatului i-au fost aduse la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţia, în conformitate cu prevederile art. 309 C.p.p. Faţă de inculpat a fost luată măsură reţinerii pentru 24 de ore, iar dosarul a fost înaintat către Curtea de Apel Iaşi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași.

Sentimţa primită de Sebastian Felecanu

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi formulată în dosarul de urmărire penală nr.1061/P/2021. În baza art. 202, art. 223 alin. 2 şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Felecanu Sebastian,(…) în prezent reţinut în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Iaşi, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, prevăzută de art. 188 al.1 C.p. – art. 189 al. 1 lit. g Cp rap. la art. 199 al. 1 Cod penal, pe o perioadă 30 de zile, începând cu data de 16.07.2022 şi până la data de 14.08.2022, inclusiv. Potrivit art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 313 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru inculpat conform delegaţiei nr. 24132 din 15.07.2022, emisă de Baroul Iaşi pentru doamna avocat Coste Ioana Cezara, va fi avansată din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei către Baroul Iaşi şi va rămâne în sarcina statului. Conform art.275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 16.07.2022, ora 11:23″, se arată într-un comunicat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: