Dorinel Umbrărescu controlează una dintre firmele la care munceau trei dintre muncitorii care au murit în tragedia de la Călimănești.
„Regele Asfaltului” din România a încasat nu mai puțin de 689 de milioane de lei pentru Lotul 1 București – Focșani de pe autostrada A 7, de la stat.
Conform ISU Vrancea, explozia de la magistrala de gaz de la Călimăneşti din judeţul Vrancea a fost cauzată de executarea lucrărilor pe şantierul Autostrăzii Moldovei A7 – este concluzia investigaţiei pompierilor la faţa locului.
„În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că a fost vorba despre o explozie urmată de incendiu din cauza fisurării magistralei de transport gaze naturale şi apariţia scânteilor mecanice, urmare a executării lucrărilor pe şantierul autostrăzii A7”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea, Florin Olaru, citat de Agerpres.
Se pare că muncitorii ar fi lovit cu un utilaj de săpat o conductă magistrală de gaze, ceea ce ar fi dus la explozia în urma căreia patru dintre ei au murit, iar alți cinci au fost răniți.
Umbrărescu deţine 3 firme
Omul de afaceri manageriază 3 firme:
- Spedition UMB,
- SA&PE Construct
- Tehnostrade
Are venituri atât de mari și din pricina faptului că multe dintre contractele sale sunt în colaborare cu CNAIR, Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere.
Proprietarul unui „oraş” între Adjud și Bacău
Omul de afaceri este un magnat al imobiliarelor. El și-a ridicat un adevărat oraș privat și o vilă impresionantă pe Drumul European 85, între Adjud și Bacău, pe un domeniu cu o suprafață uriașă, de 300 de hectare.
În jurul vilei-palat, Umbrărescu a construit un cartier de vile, o piscină acoperită cu o cupolă din sticla, două benzinării, restaurante, magazine și sedii de firma care poarta sigla companiei afaceristului, respectiv UMB.
Dorinel Umbrărescu are o pasiune și pentru aeronave. În 2012, deși avea un elicopter și-a mai cumpărat un avion cu nu mai puțin de 35 de milioane de dolari.
„Am ridicat 10 case pentru directorii mei si un bloc cu garsoniere și apartamente pentru ceilalti angajați, ingineri, laboranți sau contabili”, a explicat Umbrarescu.