Redactia.ro
Home » Știri » Cine este femeia care a demonstrat că „soții sunt vinovați de salariile mici ale nevestelor”? A câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Cine este femeia care a demonstrat că „soții sunt vinovați de salariile mici ale nevestelor”? A câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Cine este femeia care a demonstrat că „soții sunt vinovați de salariile mici ale nevestelor"? A câștigat Premiul Nobel pentru Economie

Iată cine este femeia care a demonstrat că „soții sunt vinovați de salariile mici ale nevestelor”! A câștigat Premiul Nobel pentru Economie.

Cine este femeia care a demonstrat că „soții sunt vinovați de salariile mici ale nevestelor”

Profesoara Claudia Goldin de la Universitatea Harvard a câștigat Premiul Nobel pentru Economie pentru cercetarea sa de peste două decenii, care a dus la o concluzie interesantă și provocatoare: salariile mai mici ale femeilor se datorează în mare măsură muncii reduse pe care o pot efectua din cauza rolului bărbaților din viața lor.

Conform comunicatului Comitetului Nobel, concluzia lui Goldin este simplă, dar profundă: femeile câștigă mai puțin pentru că muncesc mai puțin. Totuși, acest lucru nu se datorează direct alegerei lor, ci influenței bărbaților din viața lor.

Unul dintre aspectele centrale ale cercetării sale este observația că bărbații tind să caute și să accepte poziții de muncă care implică o cantitate semnificativă de ore de lucru, dar care sunt și mai bine plătite. Acest fenomen poate crea o presiune indirectă asupra femeilor de a-și reduce timpul petrecut la locul de muncă și de a se concentra pe gospodărie și familie.

După 20 de ani de studii, Goldin a câștigat premiul Nobel pentru Economie

Cu cât bărbații muncesc mai mult pentru a obține venituri mai mari, cu atât femeile se simt constrânse să petreacă mai mult timp acasă, ceea ce poate afecta evoluția lor în carieră și șansele de a accesa poziții de conducere și salarii mai mari. Astfel, nu angajatorii sunt cei direct responsabili de salariile mai mici ale femeilor, ci bărbații care, prin alegerea lor de a munci mai mult pentru venituri mai mari, pot influența deciziile partenerelelor lor în ceea ce privește cariera.

Astfel, după 20 de ani de studii asidue, Goldin a câștigat premiul Nobel pentru Economie pentru concluzia:

„Bărbații joacă un rol important în problema egalității. Ei controlează nu atât porțile întreprinderilor cât propriile case”, relatează activenews.ro. 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: