Redactia.ro
Home » Știri » Cine este însoţitoarea de bord care a supravieţuit unei căderi de la 10.000 de metri. A reînceput să meargă după câteva luni

Cine este însoţitoarea de bord care a supravieţuit unei căderi de la 10.000 de metri. A reînceput să meargă după câteva luni

Pare greu de crezut, dar istoria a reţinut că o femeie a supraviețuit unei căderi de la 10.000 de metri. Evenimentul s-a petrecut în urmă cu o jumătate de secol.

Ziua de 26 ianuarie a anului 1972 oferă una dintre cele mai fascinante povești despre supraviețuire din istorie.

Cum a supravieţuit stewardesa?

Vesna Vulovic, o însoţitoare de zbor, a devenit celebră în lumea întreagă după ce a căzut cu avionul de la zece mii de metri şi a supraviețuit.

Femeia lucra pentru Yogoslav Airlines şi se afla pe 26 ianuarie 1972 la bordul unui avion al acestei companii în momentul în care aeronava – un model Douglas DC-9 – s-a prăbuşit, cel mai probabil din cauza unei bombe, într-o regiune muntoasă din fosta Cehoslovacie.

Ea a fost prinsă sub un cărucior pentru transportul alimentelor, în coada avionului, în timp ce acesta se prăbuşea spre sol, într-o zi în care temperaturile erau sub punctul de îngheţ.

Coada avionului s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă, împădurită şi acoperită cu zăpadă, iar specialiştii spun că stratul mare de omăt a atenuat impactul cu solul. Astfel, însoţitoarea de bord a reuşit să supravieţuiască.

În cele din urmă, femeia a fost salvată de Bruno Honke, un pădurar local, care a auzit-o ţipând în noapte, în timp ce celelalte fragmente ale avionului se prăbuşeau pe pământ.

A dus-o la un spital în Praga

Tânăra a fost dusă la un spital din Praga. Aici a stat câteva zile în comă. Pe lângă răni şi fracturi, medicii i-au mai găsit și o hemoragie intracraniană şi o amnezie totală.

Puțini îi mai dădea șanse să-și revină, însă la zece luni de la accident Vesna Vulovic era din nou pe picioarele ei. Într-un interviu acordat în 2008, femeia a afirmat că ”Nimeni nu se aștepta să trăiesc”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: