Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Ionela Grigore, una dintre concurentele de la MasterChef România. Ziua vânzătoare la Obor, seara face furori la ProTV

Cine este Ionela Grigore, una dintre concurentele de la MasterChef România. Ziua vânzătoare la Obor, seara face furori la ProTV

Sursa foto: ProTv

Ionela Grigore, una dintre concurentele de la MasterChef 2024, ediția din 16 septembrie, și-a schimbat radical viața după apariția pe micile ecrane. Deși lucrează ca vânzătoare de mezeluri în piața Obor de 11 ani, cu o experiență de aproximativ 30 de ani în domeniu, participarea la cunoscutul show culinar a adus o schimbare neașteptată în viața ei. Ionela este o femeie căsătorită de 31 de ani, cu două fete și o nepoțică de doar 11 luni.

O apariție surprinzătoare la MasterChef 

Ionela a atras atenția tuturor în ediția din 16 septembrie a emisiunii MasterChef, unde s-a prezentat în fața juriului format din Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu. Femeia a preparat un meniu surprinzător, format din chiftele de bacon și kaizer, parizer pane și ruladă din mezeluri. Preparatele ei au impresionat suficient de mult încât să primească șorțul care i-a permis să meargă mai departe în competiție.

După ce a apărut la televizor, Ionela a devenit o adevărată vedetă în piața Obor. Clienții ei obișnuiți, dar și cei noi, vin acum nu doar pentru mezelurile pe care le vinde, ci și pentru a o cunoaște mai bine și a afla detalii din culisele emisiunii. Însă Ionela păstrează discreția, evitând să dezvăluie prea multe despre parcursul său în competiție.

Participarea la MasterChef i-a adus Ionelei o creștere semnificativă a vânzărilor, iar popularitatea ei în piață a crescut exponențial.„Cozile s-au mai mărit, într-adevăr, și din punct de vedere al vânzării. Și pentru că au început școlile, dar și pentru că unii chiar vin să mă vadă. Unele persoane sunt noi, vor să mă cunoască, într-adevăr. Uneori se întâmplă, mai ales dimineața, să fie coadă destul de mare. De la 6000-7000 de lei, am ajuns la 10.000 de lei”, spune ea pentru Fanatik.ro.

Când vine vorba despre comentariile pe care le-a primit pe rețelele sociale după apariția la televizor, Ionela spune că feedback-ul a fost în mare parte pozitiv. „Am primit multe felicitări și chiar am persoane care îmi cer rețetele”, mărturisește ea, deși nu-i place ideea de a oferi rețetele inventate de ea. Ionela este de părere că fiecare gospodină ar trebui să fie capabilă să creeze mâncăruri din ceea ce are la îndemână, așa cum a făcut și ea de-a lungul timpului, mai ales din resturile de mezeluri pe care le aduce acasă.

Rețete simple, dar inovative

Ionela Grigore nu este doar o vânzătoare de mezeluri, ci și o bucătăreasă pricepută, care a învățat să transforme mezelurile pe care le vinde în preparate gustoase și neobișnuite. „Am făcut o musaca din capete de mezeluri pe care le iau acasă. Le toc și fac mâncare pentru familie”, explică ea.

În cadrul emisiunii MasterChef, Ionela a demonstrat că mezelurile pot fi ingredientul principal pentru rețete inovative. Ea a preparat chiftele din bacon și kaizer, parizer pane și rulade cu mezeluri, atrăgând astfel atenția juriului. Printre rețetele neobișnuite pe care le-a învățat de la clienții săi moldoveni se numără „soleanca”, o ciorbă de salam specifică Republicii Moldova și Ucrainei. „Este o ciorbă în care pui fâșii de salam cu usturoi și castraveți murați. O combinație delicioasă”, povestește Ionela.

Viața personală și sacrificiile

Dincolo de succesul său la MasterChef, Ionela Grigore este o femeie dedicată familiei sale. Căsătorită de 31 de ani, își amintește cu drag momentul în care l-a întâlnit pe soțul său, la gura de metrou de la Universitate, unde vindea casete.

„Eu îmi iubesc soțul, eu l-am agățat pe data de 25 februarie 1993. Era o zi geroasă, cu zăpadă până la genunchi. Eu l-am agățat. Vindeam casete. Aveam 18 ani și vindeam casete la Universitate, cu casetofonul. Și ne-am cunoscut la Universitate la gura de metrou. De atunci suntem împreună. Ne-am căsătorit pe 11 decembrie 1993, deci, după 10 luni. Nu știu dacă a fost și pentru soțul meu dragoste la prima vedere, dar pentru mine a fost”, a marturisit femeia.

Ionela recunoaște că, de-a lungul anilor, au economisit bani pentru a-și cumpăra un apartament și pentru a-și întreține familia. „Nu suntem mari avuți, dar am muncit din greu ca să avem ceea ce avem. Am învățat să facem sacrificii, să renunțăm la anumite lucruri pentru a construi un viitor pentru noi și copii”, spune ea.

Transformarea fizică: de la 131 kg la 90 kg

Pe lângă schimbările din viața profesională și personală, Ionela Grigore a trecut și printr-o transformare fizică remarcabilă. La un moment dat, cântărea 131 de kilograme, dar, cu ajutorul unui nutriționist, a reușit să slăbească 41 de kilograme. Acum, cântărește 90 de kilograme și se simte mult mai bine. Deși a continuat să consume mezeluri, a învățat să mănânce cu măsură, fără să exagereze.

Am avut o greutate mult mai mare decât am acum. Acum am 90 kg, am avut 131 kg. Am slăbit mergând la nutriționist. Am slăbit 41 kg. Am mâncat și mezeluri, polonez și parizer, și slănină cu pâine, dar nu mai mult de 100 grame pe zi. Deci n-am sărit calul. Așadar am mâncat și din astea. Dar important este să le iei cu măsură„.

Ionela Grigore a demonstrat că pasiunea pentru gătit și munca grea pot schimba complet viața unei persoane. De la vânzătoare de mezeluri în piața Obor, la concurentă la MasterChef, povestea ei inspiră prin determinare și curaj. Popularitatea ei a crescut odată cu apariția la televizor, dar, dincolo de faima dobândită, Ionela rămâne o femeie simplă, dedicată familiei și meseriei sale.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect