Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Jean Florea, bărbatul găsit decedat în parcul IOR. Povestea „șoferului cățeilor” este ruptă din filme

Cine este Jean Florea, bărbatul găsit decedat în parcul IOR. Povestea „șoferului cățeilor” este ruptă din filme

GALERIE FOTO (2)

Jean, cunoscut drept „șoferul cățeilor”, și-a găsit sfârșitul tragic acest weekend în parcul IOR din București, în urma unei lupte îndelungate și solitare cu depresia. Acest om, care a dedicat o parte semnificativă a vieții sale salvării câinilor fără adăpost, a fost un model de compasiune și reziliență, însă, în final, greutățile pe care le-a purtat l-au copleșit.

Angajamentul său față de binele animalelor a venit, poate, dintr-o identificare profundă cu suferința și abandonul pe care le-a experimentat în propria viață. Acesta s-a văzut pe sine în fiecare câine fără stăpân pe care l-a întâlnit, iar aceasta l-a motivat să schimbe soarta a mii de animale.

Cine a fost Jean, „șoferul cățeilor”

Jean a fost un spirit rătăcitor transformat într-un salvator neobosit. Crescut în orfelinate și distrus de aceste „instituții ale groazei”, cum le descrie reprezentanții asociației pentru drepturile animalelor Kola Kariola, Jean a îndurat privațiuni de neimaginat pentru cei mai mulți dintre noi. A învățat să supraviețuiască în cele mai aspre condiții, dormind chiar și în canale, dar niciodată nu și-a pierdut umanitatea sau capacitatea de a iubi și de a ajuta.

Povestea lui Jean este o memento dureros despre realitățile adesea nevăzute ale depresiei, o boală care nu discriminează și poate afecta pe oricine, indiferent de puterea sau reziliența aparentă. Este un apel la conștientizarea și la importanța sprijinului emoțional activ și atent pentru cei din jurul nostru.

Trupul lui Jean a fost descoperit în parcul IOR, o veste care a șocat și îndurerat comunitatea și pe toți cei care l-au cunoscut. Poliția a fost alertată printr-un apel la 112, iar o anchetă este în desfășurare pentru a clarifica circumstanțele tragediei. Corpul său a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei.

Mesajul dureros al ONG-ului la care activa

Reprezentanții ONG-ului Kola Kariola au exprimat un profund regret pentru pierderea lui Jean, recunoscând că, în ciuda sprijinului financiar și moral pe care i l-au oferit, nu au reușit să vadă durerea care îi eroda în tăcere existența. Mesajul lor de adio a fost unul sfâșietor

„Jean, șoferul cățeilor, așa îl știți, omul care oricând era un drum de făcut, el se ducea. Însă a hotărât să facă un drum fără întoarcere, drum pe care o să îl conducem noi, cu mare durere în suflet, mâine, 16 aprilie, ora 11:00, la cimitirul din localitatea Măgureni, Prahova. El este depus astăzi la capela bisericii din localitate.

Jean al nostru a avut o viață tare grea, copil crescut prin orfelinate, distrus de aceste instituții ale groazei, a dormit prin canale, a îndurat ce noi nici nu ne putem închipui măcar dar și-a depășit condiția pe forțele proprii și s-a ridicat, a muncit pentru asta, și așa l-am cunoscut noi.

Jean al nostru, cu glumele lui, cu hainele lui mereu murdărite de căței, mereu pe drumuri. Așa l-ați cunoscut și voi. Credem că Jean mereu și-a comparat viața cu cea a cățeilor abandonați, ai nimănui. De aici și implicarea lui sufletească. S-a regăsit în poveștile lor și a dorit să le schimbe destinele.

Un suflet sensibil e greu de apărat. Un suflet atât de încercat de viață este o victima a depresiei. A salvat mii de suflete abandonate, numai pe-al lui nu. Iartă-ne Jeane că nu am identificat la timp suferința ta!

În fața unei așa teribile boli am fost orbi și neputincioși. Ți-am fost alături financiar și moral, dar noi te-am văzut ca pe stânca pe care nu o dărâmă nici apele și nici vântul, dar durerea săpa adânc și nevăzut în tine. Iartă-ne, Jeane, pe toți”, au scris, pe Facebook, reprezentații ONG-ului Kola Kariola, pe Facebook.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: