Redactia.ro
Home » Știri » Cine este românul reținut în cazul fetiței care a ajuns în stare gravă la spitalul din Constanța, după ce a mâncat jeleuri la un salon

Cine este românul reținut în cazul fetiței care a ajuns în stare gravă la spitalul din Constanța, după ce a mâncat jeleuri la un salon

GALERIE FOTO (2)

La finalul lunii iunie 2024, o fetiță de 3 ani a fost internată de urgență la Spitalul Județean Constanța, cu simptomele specifice unei supradoze datorate consumului de droguri. Analizele au arătat că micuța era pozitivă la canabis. Anchetatorii au descoperit ulterior că un român domiciliat în SUA se face vinovat de incident. Iată toate informațiile mai jos, în articol!

Micuța a mâncat jeleuri cu droguri la un salon cosmetic din Constanța

Fetița în vârstă de trei ani a fost internată de urgență la Spitalul Județean Constanța, la finalul lunii iunie 2024, după ce a fost adusă chiar de mama ei. Femeia a fost testată şi a ieşit negativ la consum de droguri şi de alcool. Investigațiile medicale au arătat că minora consumase jeleuri care conțineau substanțe interzise. Copila avea o stare de agitație și a ieșit pozitivă la canabis.

„Astăzi (n.r. -vineri) am deplasat echipa mobilă la locuinţa respectivă, să verifice condiţiile de locuit. Pare că acolo se află şi bunica maternă. În funcţie de ce vom constata în teren, vom vedea dacă putem interveni cu diverse servicii, precum consiliere şi informare a părinţilor şi eventuală o monitorizare din partea autorităţilor locale”, preciza Roxana Onea, reprezentant al DGASPC Constanţa, pentru News.ro.

„Fetiţa avea o stare de agitaţie psihomotorie. Ea a declarat că simptomele au apărut după ce a participat la o petrecere organizată cu prilejul deschiderii unui salon de înfrumuseţare, iar acolo fetiţa a mâncat dulciuri. Ulterior a observat această stare la fetiţă. Medicii au făcut testele toxicologice şi a ieşit pozitiv la canabis. Mama a fost testată şi nu a ieşit pozitiv nici la droguri, nici la alcool. Copilul a rămas sub supraveghere şi externat a doua zi”, a mai declarat Roxana Onea.

Un român stabilit în SUA a fost reținut

Ancheta în cazul fetiței a scos la iveală detalii șocante! Un cetăţean român cu domiciliul în SUA a fost deja reținut pentru trafic de droguri în cazul fetiţei de 3 ani, care a ajuns în stare gravă la spital, după ce a ingerat jeleuri care conțineau droguri. Bărbatul este suspectat că a livrat jeleuri cu THC (n.r. Tetrahidrocannabinol) la deschiderea unui salon de înfrumusețare, iar minora a mâncat din ele.

La percheziții, anchetatorii au descoperit mai multe droguri la domiciliul bărbatului, care trebuiau să ajungă la un festival de muzică din Constanța. El a fost reținut de procurorii DIICOT pentru trafic de droguri de risc.

”Astfel, la data de 29 iunie 2024, pe parcursul unui eveniment privat, organizat în urma deschiderii unui salon cosmetic, la care au participat mai multe persoane, adulţi şi minori, cercetatul ar fi deţinut drogul de risc sub formă de bomboană gelatinoasă, un astfel de jeleu fiind consumat de către o minoră în vârstă de 3 ani, care ulterior a necesitat internarea şi investigaţii medicale complexe, ca urmare a ingerării produsului cu conţinut de THC”, potrivit DIICOT, scrie DIGI24. 

Foto: DIICOT
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: