Redactia.ro
Home » Știri » Cine este scutit de impozit în 2023? Lista cu impozitele prevăzute în lege

Cine este scutit de impozit în 2023? Lista cu impozitele prevăzute în lege

taxe si impozite

Multe taxe și impozite au suferit modificări pentru anul în curs. Iată că în 2023, autorităţile au decis şi mărirea numărului de persoane care beneficiază de scutiri de impozite în noul an. Iată Cine este scutit de impozit!

Cine este scutit de impozit în 2023?

În premieră, din 2023, IT-ştii din sectorul public se vor bucura de scutirea impozitului, urmând să beneficieze de aceleaşi facilităţi fiscale precum IT-ştii din mediul privat:

Vorbim aici despre IT-şti care deservesc instituţii precum „Ministerul Finanţelor, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale şi Ministerul Educaţiei şi care sunt încadraţi cu funcţii precum administrator baze de date, analist, inginer de sistem în informatică, inginer de sistem software, manager de proiect informatic, programator, proiectant de sisteme informatice, programator de sistem informatic, programator ajutor, analist ajutor, inginer de dezvoltare a produselor software”, relatează observatornews.ro.

Totodată, anul acesta primesc o scutire de impozit şi părinţii care au copii la şcoală, grădiniţă sau creşă de 100 de lei.

Deasemenea, persoanele cu handicap beneficiază de facilităţi fiscale. Totodată, aceștia pot beneficia de credit a cărui dobândă se suportă din bugetul de stat. De asemenea, persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe venit, pentru „veniturile realizate din activităţi independente, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere, salarii şi asimilate salariilor, pensii, activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, etc.

Nu în ultimul rând, persoanele care însoţesc sau sunt asistenţi personali ai persoanelor cu handicap beneficiază de scutire de la plata tarifului de utilizare a reţelelor de drumuri naţionale.

În plus, persoanele cu handicap sunt scutite de la plata impozitului pe clădirea folosită ca domiciliu, pe terenul aferent clădirii de domiciliu, pe mijloacele de transport aflate în proprietate sau coproprietate, etc”, relatează sursa citată.

Cine primește scutire de la plata impozitului pe clădire şi teren

Persoanele care au calitatea de revoluţionar, persoanele care au calitatea de militari participanți la acțiuni militare speciale din străinătate, persoanele care au calitatea de veterani de război, văduve de veterani de război, văduve necăsătorite ale veteranilor de război sau persoanele ale căror venituri lunare sunt mai mici decât salariul minim brut pe țară ori constau în exclusivitate din indemnizație de șomaj sau ajutor social sunt scutite de la plata impozitului pe clădire şi teren.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: