Redactia.ro
Home » Monden » Cine este Sebastian Dobrincu, tânărul miliardar de doar 23 de ani care face parte din juriul emisiunii „Imperiul Leilor”

Cine este Sebastian Dobrincu, tânărul miliardar de doar 23 de ani care face parte din juriul emisiunii „Imperiul Leilor”

Pro TV a pregătit spectatorilor săi un nou sezon al emisiunii „Imperiul Leilor”, care-și propune să aducă o nouă viziune asupra ideii de afaceri din țara noastră. În echipa celor 5 jurați s-a adăugat o nouă figură, care în ciuda vârstei foarte fragede are o viziune deosebită asupra acestui domeniu. Este vorba de Sebastian Dobrincu, care la doar 23 de ani a reușit deja să ajungă milionar.

Cine este Sebastian Dobrincu, tânărul miliardar de doar 23 de ani care face parte din juriul emisiunii „Imperiul Leilor”

Sebastian Dobrincu s-a născut în București și încă de mic s-a remarcat pentru inteligența sa și pasiunea pe care a avut-o pentru programare. La doar 7 ani s-a familiarizat cu domeniul ingineriei software, despre care a învățat pe cont propriu. Din acel moment, și-a investit tot timpul studiului, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

La vârsta de 11 ani și-a lansat primul produs în această industrie și ulterior s-a mutat în Statele Unite ale Americii, unde a evoluat constant, până a ajuns în topul celor mai apreciați programatori. Produsele realizate de el au ajuns să fie folosite de companii precum Facebook, Spotify și TikTok, iar ulterior și-a deschis propria afacere.

Este vorba de Storyheap, o platformă care a devenit lider pe piața de digital marketing și care are în portofoliu clienți precum Selena Gomez, Tumblr, Hulu, Universal Music sau Shake Shack. Această companie a fost înființată pe când Sebastian avea doar 17 ani, dar vârsta sa nu a reprezentat pentru el niciodată un dezavantaj.

Platforma sa se adresează clienților care intenționează să implementeze o strategie de marketing cât mai bună pentru promovarea pe rețelele de socializare. Totul se bazează pe o analiză a datelor statistice, care permit îmbunătățirea prezenței lor în mediul online.

Proiectele lui Sebastian Dobrincu nu s-au oprit însă aici, deoarece la scurt timp a înființat alte două companii numite Brandmates și Owlmetrics, aria lor de activitate fiind aceeași menționată anterior.

A renunțat la facultate precum Bill Gates

În ceea ce privește studiile, putem spune că Sebastian a avut un parcurs educațional asemănător cu cel al lui Bill Gates. A fost acceptat la Universitatea Stanford, însă în scurt timp a realizat că timpul acesta poate fi investit mai eficient în afacerile sale. A renunțat astfel la facultate, însă a continuat să se dezvolte și să țină pasul cu acest domeniu foarte competitiv, în care doar cei mai buni reușesc să se afirme.

Activitatea profesională a lui Sebastian Dobrincu a fost remarcată de Mark Zuckerberg, care și-a prezentat dorința de a-l cunoaște personal pe tânărul antreprenor. Ulterior, românul a fost vizitat de Tim Cook, șef Apple, care intenționa să-l recruteze pentru compania sa. Nu a reușit însă, deoarece Sebastian credea mult prea mult în proiectele sale și și-a dorit să-și creeze propriul nume în industria tech.

Etichete: