Redactia.ro
Home » Știri » Cine este Sophie, fiica de suflet a Reginei Elisabeta a II-a

Cine este Sophie, fiica de suflet a Reginei Elisabeta a II-a

Sophie Helen s-a născut pe 20 ianuarie 1965, la Radcliffe Infirmary, Oxford. Părinți săi fiind Christopher Rhys-Jones și
Mary O’Sullivan. În anul 1999 s-a căsătorit cu fiul cel mic al Reginei Elisabeta a II-a, Prințul Filip, Duce de Edinburgh.

Sophie, Contesă de Wessex, a lucrat în relații publice până în 2001, iar acum își susține soțul în îndatoririle regale. Contele și Contesa au doi copii: Lady Louise Windsor și James, Viconte Severn.

Dup ce și-a pierdut mama, Sophie s-a apropiat și mai mult de Regină, începând să-i spună mamă. Pierderea celei care i-a fost aproape în ultimii ani a întristat-o cumplit pe Ducesă. Sophie retrăiește drama pierderii mamei sale.

Cele două au avut o relație specială și erau foarte apropiate, mai ales pentru că și-au fost alături una alteia în momente grele și au avut parte de multe peripeții.

Ducesa Sophie, în mare suferință pentru Regină

Momentele emoționante care se petrec încă din primul moment în care a fost anunțată trecerea în neființă a Reginei, au compleșit o lume întreagă. Cetățeni, adepți ai suveranei au ieșit în stradă aducându-i un ultim omagiu celei care i-a condus timp de 70 de ani.

Printre lacrimi, flori, urări, razele soarelui care au atins sicriul, dar și curcubeele apărute după decesul Reginei, au fost considerate semne de bine. Cu toate acestea, durerea pe care o simte familia monarhului, nu s-a micșorat deloc.

Din contră, Ducesa Sophie a fost surprisă căzând la pământ de durere și plângând în lacrimi în momentul în care a văzut numeroasele buchete de flori și mesajele de la britanici pentru Majestatea Sa. A fost vizibil impresionată si îndurerată, motiv pentru care a izbucnit în lacrimi si a căzut la pământ.

Cele două doamne obișnuiau să-și plimbe câinii împreună și să studieze documentele vechi din Arhivele Regale Windsor. Erau foarte apropiate și chiar se spune că Sophie era preferata conducătoarei.

Contesa Sophie și Edward ar urma să fie numiți Ducesă și Duce de Edinburgh, potrivit dorinței Prințului Philip. Cei doi nu sunt cunoscuți publicului larg, deși au avut încercări de a se afirma.

Etichete: