Redactia.ro
Home » Știri » Cine sunt, de fapt, patronii lanțului de magazine Leroy Merlin

Cine sunt, de fapt, patronii lanțului de magazine Leroy Merlin

Cine sunt, de fapt, patronii lanțului de magazine Leroy Merlin
Leroy Merlin este retailerul francez cu sediul central în domeniul îmbunătățirii locuinței și grădinăritului, care deservește mai multe țări din Europa, Asia, America de Sud și Africa. În România, brandul a câștigat teren important. Dar cine sunt, de fapt, patronii lanțului de magazine Leroy Merlin?

Cum a afectat războiul lanțurile de magazine Leroy Merlin. Brandul a rămas în Rusia

În urma invaziei rusești din Ucraina, multe companii internaționale, în special occidentale, s-au retras din Rusia. Cu toate acestea, Leroy Merlin a anunțat la 11 martie că nu intenționează să își reducă operațiunile din Rusia, unde operează 143 de magazine. Pe 17 martie, au tăiat biroul ucrainean de la comunicațiile corporative și au declarat că vor crește livrările către Federația Rusă.
Leroy Merlin are o prezență puternică în Rusia și generează 18% din cifra sa de afaceri în această țară. În 2020, compania a plătit taxe în valoare de 335 de milioane de dolari ca urmare a operațiunilor sale din Rusia. Compania a fost criticată pentru că a contribuit indirect la efortul militar rusesc.

Magazin Leroy Merlin, bombardat în Kiev

În noaptea de 20-21 martie 2022, un centru comercial din Kiev care găzduia un magazin Leroy Merlin a fost bombardat. Angajații magazinului au cerut companiei să părăsească Rusia, la fel ca și deputatul ucrainean Oleksiy Honcharenko. Acesta din urmă, ales în circumscripția din Odesa și membru al delegației ucrainene la Adunarea parlamentară a Consiliului Europei, a difuzat o înregistrare video. Videoclipul a fost filmat în fața magazinului devastat.
Într-o declarație pentru AFP, Adeo, holdingul Leroy Merlin, a declarat că o închidere ar fi considerată un „faliment premeditat” și spune că are o „responsabilitate de angajator față de (cei) 45.000 de angajați și familiile lor care au contribuit la construirea Leroy Merlin Rusia în ultimii 18 ani”. Cu toate acestea, există rapoarte privind insulte și amenințări din partea clienților ca urmare a continuării operațiunilor companiei în Rusia.

Leroy Merlin are 20 de magazine în România

Lanțul francez de bricolaj Leroy Merlin are în prezent 20 de magazine în România. Acesta a deschis cea de-a 20-a locație vinerea trecută, 13 mai 2022, în Brașov, unde are deja un magazin. Aproximativ 23 000 de articole în total sunt oferite în noul magazin Astra Brașov. Odată cu noua deschidere, Leroy Merlin introduce și noul său showroom de bucătării cu brandul propriu Delinia iD. Produsele din lemn sub această marcă sunt certificate 100%. Potrivit lui Frédéric Lamy, CEO al Leroy Merlin România, cel de-al 20-lea magazin marchează „un nou pas în strategia noastră de dezvoltare prin care dorim să devenim prima opțiune a românilor în materie de bricolaj și soluții pentru locuințe”.

Cine sunt patronii lanțului de magazine Leroy Merlin

Leroy Merlin face parte din grupul Adeo, controlat de familia franceză Mulliez. Aceasta mai deține și hipermarketurile Auchan, și diverse magazine precum Decathlon. Gerard Mulliez este cel mai bogat om din Franța și are o avere de peste 40 de miliarde de euro. Totodată, el face parte și din top 20 cei mai înstăriți oameni ai planetei.

Patronul Leroy Merlin și Auchan, cel mai bogat om din Franța

Potrivit money.ro, imperul de afaceri Mulliez cuprinde circa 500 de membrii. Pe lângă Auchan, familia Mulliez mai deține, printre altele, Décathlon, Leroy-Merlin, Boulanger, Saint-Maclou, Kiabi, Orsay, Pimkie și Flunch. Sunt omniprezenți în retail, cu acticități în orice domeniu, de la hipermarketuri la DIY, sport, haine, centre auto, restaurante sau covoare.
În total, familia Mulliez conduce peste 7000 de magazine în 30 de țări. Deși nu există cifre oficiale, se spune că au un staff total de 300.000 de oameni.
Referitor la Gerard Mulliez, patronul Leroy Merlin s-a născut pe 13 mai 1931 la Roubaix, France, într-o familie de afaceriști. Tatăl său se ocupă de un brand de haine elitist, înființat de bunicul său. Și unchiul lui era mare afacerist. La școală nu a excelat și nu are nici măcar bacalaureatul luat, însă afacerea pe care tatăl său o avea i-a fost de mare ajutor.
Ulterior, acesta a ajuns în vârful companiei, devenind președintele acesteia. În 1961, pe când avea 29 de ani, a deschis primul magazin Auchan în Roubaix, Franța, după o vizită în Statele Unite, unde a studiat fenomenul.  Acesta s-a retras din funcția de președinte în 1996, iar din cea de CEO zece ani mai târziu, lăsându-l în control pe nepotul său, Vianney Mulliez.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: