Redactia.ro
Home » Știri » „Ciorcârlia muzicii românești” părăseşte scena la cei 86 de ani împliniți! Bebe Mihu a făcut anunțul despre Maria Ciobanu

„Ciorcârlia muzicii românești” părăseşte scena la cei 86 de ani împliniți! Bebe Mihu a făcut anunțul despre Maria Ciobanu

În lumea muzicii populare românești, numele Maria Ciobanu a strălucit timp de decenii, aducând bucurie și emoție în inimile ascultătorilor. Cu o carieră impresionantă și o voce inconfundabilă, Maria Ciobanu a fost un adevărat simbol al folclorului românesc. Cu toate acestea, la vârsta de 86 de ani, artista a luat o hotărâre importantă – să se retragă din lumea muzicii populare, punând punct unei căi muzicale bogate și pline de succese.

Cu ocazia zilei sale de naștere recent sărbătorită, Maria Ciobanu a luat o decizie care a surprins pe mulți dintre admiratorii săi. La 86 de ani, artista a decis să se retragă din industria muzicii populare, lăsând în urmă o carieră impresionantă. Momentul acesta a fost marcat de mesajele sincere de la prieteni, apropiați și fani, dar și de declarația soțului Mariei Dragomiroiu, Bebe Mihu.

Bebe Mihu anunță retragerea Mariei Ciobanu

Bebe Mihu, soțul Mariei Dragomiroiu, a fost cel care a făcut publică această decizie importantă. El a dezvăluit că Maria Ciobanu și-a dorit întotdeauna să cânte live, fără a apela la playback sau alte artificii. Cu toate acestea, vârsta înaintată a artistei a făcut ca această dorință să devină tot mai dificil de realizat. Astfel, Maria Ciobanu a hotărât că este momentul să se retragă din scena muzicii populare, la finalul unei cariere strălucitoare.

Maria Ciobanu a fost una dintre cele mai iubite și apreciate cântărețe de muzică populară din România. Vocea sa inconfundabilă și repertoriul bogat au făcut-o cunoscută și iubită de publicul din țară și din străinătate. De-a lungul carierei sale, a înregistrat numeroase succese și a colaborat cu artiști consacrați, lăsând în urmă o moștenire muzicală impresionantă.

Nu cred că vine în curând în România, este cu soțul ei, stă alături de el după operația lui la inimă. Maria, din câte știu, nu mai cântă, poate doar puțin și doar pentru prieteni. E adevărat că Marina Voica a susținut un recital live la 86 de ani, la Festivalul Mamaia 2023, dar ea n-a cântat cât a cântat Maria Ciobanu, care are o voce de soprană și care și-a folosit foarte mult vocea.

Mergea la nunți și cânta legat și câte 4-5 ore. Corzile vocale nu-s de fier! Și fierul se tocește, dacă-l tot bați! Maria Ciobanu s-a retras din muzică frumos, n-a vrut să facă playback. A zis că nici nu știe”, a declarat Bebe Mihu, pentru Playtech Știri.

Pregătiri pentru trecerea în neființă

Cu vârsta înaintată, Maria Ciobanu a luat în considerare și aspectele legate de trecerea sa în neființă. Artista și-a ales locul de veci cu grijă și simbolism. Mormântul său se găsește la Cimitirul Bellu din București, pe Aleea Artiștilor, la umbra unui tei. Această alegere o apropie de alți mari artiști români, iar apropierea de cavoul lui Ion Dolănescu, fosta sa mare iubire, adaugă un element emoționant acestui gest.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: