Redactia.ro
Home » Știri » Comercianții bulgari, nemulțumiți de turiștii români. „Nu cumpără nimic. Insolvenți”

Comercianții bulgari, nemulțumiți de turiștii români. „Nu cumpără nimic. Insolvenți”

Prețurile de pe litoralul românesc au crescut semnfiicativ în ultimii ani, drept urmare mulți români preferă să își petreacă concediile la vecinii bulgari. Din nefericire aceștia nu au avut de spus lucruri prea bune despre turiștii români în urma ultimelor două luni de vară. Iată care este nemulțumirea comercianților bulgari.

Ce spun bulgarii despre turiștii români

Vecinii bulgari nu sunt prea încântați de valul de români venit pe litoralul bulgăresc. Motivul? Nu cheltuie îndeajuns de mult. Mai mulți comercianți bulgari au declarat că așteptau turiști ruși deoarece marfa comercializată de ei le este adresată. Problema este că majoritatea românilor nu cumpără prea multe suveniruri din Bulgaria, ba mai mult aceștia își petrec tot timpul prin restaurante.

Situația e foarte rea, în special pentru magazinul meu. Eu vând pantofi făcuți special pentru turiștii din Rusia, dar aceștia lipsesc. În locul lor au venit românii, care nu cumpără nimic. Mai sunt și cei tineri, care nu cumpără chiar deloc, doar merg la restaurante. Turiști sunt, dar sunt insolvenți. Vânzările nu merg bine. Nu e clar cum ne vom plăti chiriile.„, a declarat un vânzător din stațiunea Sunny Beach conform observator.ro.

Directorii de hoteluri din zona stațiunilor se plâng de infrastructura problematică. În acest an hotelurile sunt ocupate sută la sută de turiști români, polonezi, moldoveni, ucrainieni și bineînțeles bulgari. Oamenii din zonă spun că locurile de parcare sunt mult prea puține pentru valul de turiști ajuns în stațiunile de pe litoralul bulgăresc.

Sunny Beach are nevoie de locuri extra de parcare și în acest sezon a devenit evident. Este cel mai mare test pentru noi, și va fi și în anii viitori. Se vede cu ochiul liber că infrastructura se sufocă. Hotelurile nu sunt potrivite pentru astfel de turiști.„, a mai spus Zlatko Dimitrov, director executiv la Sunny Beach AD, compania care administrează infrastructura în stațiune.

Turiștii spun că plajele sunt supraaglomerate și lipsa umbrelelor este una dintre cele mai mari probleme. Administratorul unei plaje a argumentat faptul că distanțarea socială este principalul motiv pentru care numărul șezlongurilor este atât de mic. Un patron al unui bar a spus că o alt problemă este faptul că sezonul a început târziu și nu știe exact cât timp vor mai avea pentru a-și presta serviciile.

E o nebunie. Mult zgomot, plajele sunt aglomerate, nu sunt umbrele.„, a declarat un turist.

Mereu sunt mulți în august. Și să nu uităm că din cauza destanțării fizice am fost nevoiți să îndepărtăm umbrelele și astfel numărul lor s-a reduc cu 25-30%.„, a motivat un adminisrator de plajă.

Așteptam alți turiști, dar nu ne plângem. Problema e că sezonul a început târziu și nu știm cât va ține.„, a spus un proprietar de bar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: