Redactia.ro
Home » Știri » Conservă cu excremente de urs, vândută pe post de suvenir în Covasna și Harghita

Conservă cu excremente de urs, vândută pe post de suvenir în Covasna și Harghita

conserva

Descoperire incredibilă a comisarilor de la Protecția Consumatorilor din Covasna. Aceștia au constatat, cu multă consternare și revoltă, că în județele Covasna și Harghita au fost vândute conserve care conțineau excremente de urs, pe post de suvenir. Ce pedeapsă riscă cei care au avut ideea năstrușnică?

Excremente de urs, vândute pe post de suvenir în Covasna și Harghita

Excrementele de urs se vindeau pe teritoriul Covasnei și al Harghitei, în conserve de treizeci de kilograme. Turiștii care doreau să achiziționeze acest suvenir atipic trebuiau să scoată din buzunare nici mai mult, nici mai puțin de 40 de lei! Firma producătoare a încercat să explice decizia de a comercializa un astfel de produs și se apără susținând că acesta este un suvenir specific zonei secuiești. Pe de altă parte șeful Oficiului pentru Protecția Consumatorilor din Covasna nu a părut la fel de încântat de ideea bizară.

„Eu am rămas perplex când am văzut conserva, are 30 de grame, e o bucăţică mică înăuntru, e uşoară, dar nu mi-a venit să cred. Dacă are avertismentul, nu avem ce să facem nu este produs comestibil, se pare că ar fi suvenir”, a declarat șeful OPC Covasna.

Produsul va continua să fie comercializat, spre stupoarea tuturor

„Se vinde la noi în judeţ, am găsit la Târgu Secuiesc, într-un bar care are franciza celor de la Lixid Project, cei care fac berea Csíki Sör şi chipsurile cu aceeaşi denumire. Am înţeles că e un fel de suvenir, nu au putut să ne dea o explicaţie. Se dă şi un termen de valabilitate, care e aiurea, nu înţeleg la ce să dai termen de valabilitate dacă nu este produs alimentar. Traducerea nu este completă, se afirmă acolo că este produs secuiesc, produs în Székelyföld şi că se poate lucra cu el, se poate lua în mână şi mula ca o plastilină, aşa mi s-a explicat. Te-ai putea juca cu el, într-un fel, dar nu ştiu dacă e în regulă, ce se întâmplă dacă un copil se joacă cu el şi îl bagă în gură?”, a fost răspunsul șefului OPC Covasna.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini