Redactia.ro
Home » Știri » Consumul de alcool se citește pe chip! Licorile bahice ne îmbătrânesc prematur

Consumul de alcool se citește pe chip! Licorile bahice ne îmbătrânesc prematur

Țara în care femeile consumă mai mult alcool decât bărbații! Una din patru femei se îmbată lună de lună 

Consumul de alcool, fie el și în cantități moderate, nu este unul indicat, contrar preconcepției generale. Alcoolul dăunează organelor interne și lasă amprente asupra tenului.

Tenul, afectat de consumul de alcool

Un stil de viață nesănătos, în care consumul de alcool nu lipsește din rutina zilnică, poate fi identificat cu ușurință pe chip. Trebuie să țineți cont de faptul că, indiferent de cât de puțin alcool ați consuma, băuturile bahice au capacitatea de a spori deshidratarea și, implicit, de a afecta aspectul pielii. Pe măsură ce pielea este mai deshidratată, crește riscul apariției ridurilor.

Dacă totuși dorești să consumi un pahar de alcool, atunci iată un sfat de ajutor. Dermatologul american Amy Spizuoco recomandă ca, după fiecare pahar de alcool să bei un pahar cu apă astfel încât celulele deshidratate să se poată reface mai ușor. „Această metodă poate minimiza efectele nocive ale alcoolului asupra pielii prin hidratarea țesuturilor și a pielii”, a spus medicul pentru publicaţia „GQ”.

Simptome ficat grad

Consumul excesiv de alcool poate conduce la boli grave, precum cea a ficatului gras alcoolic. Iată care sunt principalele simptome ale ficatului gras:

1. Faţa umflată

2. Cearcăne

3. Tenul palid

4. Depozite albicioase pe limbă și respirație urât mirositoare

5. Vase de sânge sparte pe față

6. Acnee rozacee pe obraji și bărbie

7. Pigmentație maronie pe pielea feței

8. O nuanță gălbuie la nivelul ochilor

Studiul global condus de International Agency for Research on Cancer (IARC) arată că în anul 2020, peste 740.000 de cazuri noi de cancer au fost asociate consumului de alcool. Raportul IARC indică și faptul că nu doar consumul ridicat de alcool, ci și consumul moderat (până la 2 băuturi alcoolice zilnic) poate conduce la apariția unei afecțiuni oncologice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini