Redactia.ro
Home » Știri » Controversă politică. Diana Șoșoacă revine cu o nouă candidatură la prezidențiale

Controversă politică. Diana Șoșoacă revine cu o nouă candidatură la prezidențiale

diana sosoaca

Diana Șoșoacă, liderul partidului SOS România, și-a depus din nou candidatura la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale din 2024. Decizia privind validarea sau respingerea candidaturii va fi anunțată în cursul zilei de 6 octombrie 2024. Șoșoacă se află în centrul unei controverse după ce candidatura sa a fost contestată anterior de Curtea Constituțională. În ciuda deciziei CCR, aceasta continuă să susțină că îndeplinește toate criteriile legale pentru a participa în cursa electorală.

Diana Șoșoacă își depune din nou candidatura

Diana Șoșoacă și-a depus oficial candidatura la Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidențiale, reluând astfel demersurile pentru a participa la scrutinul din 2024. Președinta partidului SOS România și-a reafirmat dorința de a intra în cursa electorală, în ciuda faptului că, recent, candidatura sa a fost contestată de Curtea Constituțională a României (CCR). În prezent, BEC va analiza dosarul depus, iar o decizie oficială este așteptată în cursul zilei de 6 octombrie.

Anterior, Curtea Constituțională a respins candidatura Dianei Șoșoacă după ce aceasta a fost contestată de o fostă membră a partidului său, Amalia Bellantoni. CCR a decis atunci că Șoșoacă nu îndeplinea toate condițiile necesare pentru a participa la alegerile prezidențiale, hotărâre care a generat o reacție vehementă din partea senatoarei. Ea a acuzat CCR de abuz și a susținut că decizia a fost influențată de articole de presă și opinii politice, în loc de dovezi concrete.

Controversa privind candidatura la prezidențiale

În ciuda deciziei CCR, Diana Șoșoacă rămâne determinată să candideze. Ea a declarat că îndeplinește toate criteriile legale și constituționale pentru a participa în alegeri, inclusiv cele legate de cetățenie, domiciliu și lipsa unor condamnări definitive. Într-un comunicat oficial, aceasta a criticat dur Curtea Constituțională, afirmând că nu a fost respectat dreptul său la apărare și că semnăturile de susținere nu au fost verificate în mod corect.

Această decizie a CCR a venit ca urmare a unei contestații depuse de Amalia Bellantoni, fostă membră a partidului SOS România, care a ridicat întrebări cu privire la validitatea semnăturilor din dosarul de candidatură al Dianei Șoșoacă. Acesta nu este primul episod controversat în care este implicată Șoșoacă, fiind cunoscută pentru pozițiile sale tranșante și atitudinile contestatare față de instituțiile statului.

Decizia BEC, așteptată cu interes

Biroul Electoral Central urmează să se pronunțe asupra candidaturii Dianei Șoșoacă în cursul zilei de 6 octombrie. Această decizie este esențială pentru viitorul politic al senatoarei, care își dorește să participe la alegerile prezidențiale din 2024. În funcție de hotărârea BEC, aceasta va putea să își continue campania electorală sau, în caz contrar, va trebui să facă față unei noi respingeri.

În ciuda contestațiilor și obstacolelor legale, Diana Șoșoacă rămâne una dintre cele mai vocale figuri din politica românească, atrăgând atenția publicului prin stilul său combativ și declarațiile provocatoare. Viitorul său politic rămâne incert, însă șansele de a participa în cursa pentru președinție vor fi clarificate odată cu decizia BEC.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: