Redactia.ro
Home » Știri » Copiii ducelui și ducesei de Sussex nu vor primi statutul de Alteța Sa Regală (ASR)

Copiii ducelui și ducesei de Sussex nu vor primi statutul de Alteța Sa Regală (ASR)

Copiii ducelui și ducesei de Sussex nu vor primi statutul de Alteța Sa Regală (ASR) din partea regelui Charles al III-lea – dar vor fi prinț și prințesă, scrie presa britanică.

Prințul Archie, în vârstă de trei ani, și prințesa Lilibet, în vârstă de un an vor avea posibilitatea în viitor ca regele Charles să le ofere noua titulatură în viitorul apropiat. Potrivit ziarului The Sun, discuții tensionate au avut loc în timp ce Meghan și Prințul Harry se află în Marea Britanie pentru funeraliile Reginei.

Majestatea Sa a fost de acord să emită scrisori pentru a conferi titlurile de prinț și prințesă celor doi nepoți ai săi – care locuiesc cu părinții lor în Montecito, California.

Harry, în vârstă de 38 de ani, și Meghan, în vârstă de 41 de ani, au fost de acord să nu folosească titlurile de Alteța Sa și Alteța Sa Regală atunci când s-au mutat în SUA în urmă cu doi ani și jumătate. Totuși Ducele și ducesa de Sussex s-au plâns că acest lucru a lăsat familia lor fără o securitate adecvată. Din acest motiv nu au putut onora mai multe invitații din Marea Britanie.

Ba chiar mai mult, se spune că soții Sussex ar fi atras atenția asupra faptului că prințesele Beatrice și Eugenie au statutul de Alteță Regală, dar nu sunt membri ai familiei regale care lucrează pentru casa regală.

„Harry și Meghan au fost îngrijorați de problema securității, iar faptul că cei doi copii ai lor vor fi prinț și prințesă le-ar aduce dreptul de a avea anumite niveluri de securitate regală. Au existat multe discuții în ultima săptămână.”, a declarat o sursă a ziarului menționat anterior.

Prințul Harry are interzis la hainele militare

Din cauza faptului că prințul Harry a renunțat la îndatoririle membrilor Casei Regale, nu mai beneficiază de drepturile aferente. Din acest motiv, deși a servit în Armata britanică timp de 10 ani, prințul Harry nu va purta uniforma militară în timpul ceremoniei de înmormântare a buncii sale, regina Elisabeta a II-a. Astfel, ducele de Sussex va fi îmbrăcat în ținută civilă la evenimentele oficiale, inclusiv la funeraliile de stat ale defunctei regine. De altfel, nici cel de-al doilea fiu al regelui Charles al III-lea nu va purta uniforma militară în timpul ceremoniei de înmormântare a buncii sale, regina Elisabeta a II-a.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: