Redactia.ro
Home » Știri » Coreea de Nord a identificat primul caz de COVID-19: „E o urgență națională majoră”

Coreea de Nord a identificat primul caz de COVID-19: „E o urgență națională majoră”

În Coreea de Nord a fost identificat primul caz de COVID-19, potrivit AFP și Reuters. Mai mult decât atât, presa de stat a catalogat situația drept o „urgență națională majoră”, scrie CNN.  

Coreea de Nord a identificat primul caz de COVID-19: „E o urgență națională majoră”

Se pare că acest prim caz corespunde variantei transmisibile Omicron BA.2. El a fost depistat duminică, în timpul testelor de la Phenian pe persoane bolnave și febrile, potrivit agenției oficiale KCNA.

„A avut loc cel mai mare incident de urgenţă în ţară, cu o gaură în frontul nostru de carantină de urgenţă care a fost păstrat în siguranţă în ultimii doi ani şi trei luni, din februarie 2020”, mai scrie presa de stat.

De altfel, presa de stat a scris despre această situație ca fiind o urgenţă naţională gravă. În prezent, nu este clar câte infecții au fost detectate. Coreea de Nord nu a recunoscut anterior niciun caz de coronavirus. Cu toate că puțini cred că o țară de aproximativ 25 de milioane de oameni a fost cruțată de acest virus.

Ulterior, liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat, joi măsuri de izolare în toate orașele. El a direcționat distribuirea de materiale medicale pe care partidul le-ar fi stocat în caz de urgență Covid, potrivit KCNA.

Coreea de Nord a identificat primul caz de COVID-19: „E o urgență națională majoră”

Kim Jong Un a spus că țara va depăși „focarul neașteptat de Covid-19”, a informat KCNA.

Până în prezent, Coreea de Nord a reușit să prevină un focar major de cazuri de Covid-19 datorită unei serii de măsuri draconice de sănătate publică. Granițele Coreei de Nord au fost sigilate din ianuarie 2020 pentru a ține virusul la distanță, în detrimentul economiei.

Coreea de Nord a efectuat 13.259 de teste anti-Covid în 2020, toate negative, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. De altfel, observatorii spun că sistemul de sănătate nord-coreean se va confrunta cu dificultăți în depășirea unei epidemii majore. Asta, pentru că, spun ei, este foarte slab.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: