Redactia.ro
Home » Știri » Coronavirus Italia: amendați, deși s-au deplasat din motive justificate

Coronavirus Italia: amendați, deși s-au deplasat din motive justificate

Nenumărate persoane au fost surprinse în Italia încălcând regimul de carantină. În ziua de Paște, au fost aplicate peste 26.000 de sancțiuni, iar mulți au dat dovadă de ingeniozitate: bărbatul care și-a ascuns partenera în portbagaj pentru a ajunge la mare și cei care și-au scos la plimbare broasca țestoasă sau papagalul sunt doar câteva exemple. Există, însă, și cazuri când italienii s-au considerat amendați pe nedrept.

Majoritatea celor sancționați de către autorități pentru încălcarea măsurilor restrictive au prezentat motive care nu îi puteau scuza în niciun fel. Cei care au vrut să petreacă vacanța de Paște la mare, care au făcut cumpărăturile la zeci sau chiar sute de kilometri distanță sau amanții care se întâlneau pe ascuns în mașină vor avea de plătit amenzi usturătoare. Dar printre cei amendați se numără și italieni care au prezentat motive întemeiate privind deplasarea și care intenționează să facă contestație. 

Un astfel de caz a avut loc la Cesena, în provincia Emilia-Romagna, când un angajat în vârstă de 59 de ani al unui supermarket se întorcea acasă de la lucru. Acesta se deplasa cu bicicleta pe o pistă care trece prin mijlocul unui parc. Bărbatul a fost sancționat de autorități pe motiv că se afla în parcul unde accesul este interzis. Acesta a declarat că nu intenționează să plătească amenda în valoare de 400 de euro, având în vedere că pista nu era închisă și că se consideră nedreptățit, cu atât mai mult cu cât se întorcea de la muncă, unde este supus zilnic stresului și presiunilor. 

La Roma, un bărbat în vârstă de 48 de ani a fost amendat cu 503 euro, cu toate că a prezentat toate motivele care îi justificau deplasarea la câțiva kilometri de casă. După numeroase explicații, polițiștii au decis că bărbatul poate pleca fără a-i aplica o amendă, averizându-l, însă, că data viitoare nu mai poate incălca legea. Acesta a insistat, însă, să fie sancționat, deoarece intenționează să facă contestație și să acuze autoritățile locale de abuz de putere. Bărbatul susține că suferă de afecțiuni grave și că urmează o dietă strictă, prin urmare nu poate cumpăra decât produse biologice dintr-o sursă sigură și că în niciun caz nu poate consuma alimentele de la supermarketurile din apropierea casei.     

Câteva persoane au declarat, de asemenea, că au fost amendate în timp ce se deplasau înspre casele pe care le dețin în zone rurale, pentru a da de mâncare animalelor. Evident, toți intenționează să facă contenstație. În plus, cei sancționați consideră că amenda este absurdă, deoarece legea interzice, evident, abandonul anmalelor și aplicarea de rele tratamente acestora.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini