Redactia.ro
Home » Homepage » Cresc pensiile! De când și cu cât se vor majora. Ce a spus Adrian Câciu, ministrul de finanțe

Cresc pensiile! De când și cu cât se vor majora. Ce a spus Adrian Câciu, ministrul de finanțe

Cresc pensiile! De când și cu cât se vor majora. Ce a spus Adrian Câciu, ministrul de finanțe

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a dat asigurări că toate pensiile vor creşte. Iată de când și cu cât se vor majora pensiile.

De când și cu cât se vor majora pensiile. Ce a spus Adrian Câciu, ministrul de finanțe

Adrian Câciu, ministrul de finanțe, a spus că pensiile vor crește, dar nu poate să spună, deocamdată, cu ce procent. Majorarea o să fie aplicată de anul viitor.

„Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma votului în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat şeful de la Finanţe.

Oficialul a spus că sistemul public de pensii nu este impozitat, în acest moment, până la valoarea de 2.000 de lei şi că analizează să vadă dacă această valoare poate fi crescută. Câciu a mai precizat că partea de impozitare va privi celelalte sisteme de pensii, în afara sistemului public, fără a afecta partea de contributivitate.

„Vreau să fiu foarte clar cu privire la sistemul public de pensii. Sistemul public de pensii, la acest moment, nu este impozitat, până la valoarea de 2.000 de lei. Lucurile aşa vor rămâne, analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”, a spus Câciu.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro