Redactia.ro
Home » Știri » Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare cu executare în cazul Colectiv. Primarul Sectorului 5 a primit 4 ani cu executare

Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare cu executare în cazul Colectiv. Primarul Sectorului 5 a primit 4 ani cu executare

Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare cu executare în cazul Colectiv

Cristian Popescu Piedone și-a primit pedeapsa în cazul Colectiv.  Judecătorii Curții de Apel București au  anunțat sentința definitivă în cazul Colectiv. Astfel, Cristian Popescu Piedone, actualul primar al Sectorului 5,  a primit 4 ani de închisoare cu executare. 

Cristian Popescu Piedone, condamnat la închisoare cu executare în cazul Colectiv

Update ora 14:50 – Piedone și-a primit sentința în timp ce se afla la reședința sa, înconjurat de copiii și nepoții săi. În următoarele momente, cel mai probabil, primarul Sectorului 5 va fi ridicat de către autorități și dus spre arest, dacă nu se va prezenta chiar el.

Update ora 14.30 –  Sentința definitivă în dosarul Colectiv a fost anunțată astăzi, după ce magistrații Curții de Apel București au amânat de patru ori verdictul final. În primă instanță, Cristian Popescu Piedone a primit 8 ani și 6 luni de închisoare cu executare, în cazul Colectiv, însă ulterior judecătorii au decis ca pedeapsa să fie de doar 4 ani în cazul Colectiv. 

Cu puține clipe înainte de verdictul primit, primarul Sectorului 5 a anunțat că l-a însărcinat pe viceprimar să-i preia din atribuțiile economice. „Am obligativitgatea morală de a lăsa continuitate. Nu mi-am delegat înlocuitor pentru că stiu ceva. Ieri a fost zi de salariu. Daca nu delagam, oamenii nu-si luau salariu. 500 si ceva de oameni. Viceprimarul preia mandatul. Pe latură economica, l-am însărcinat.Viceprimarul va fi cel care va conduce. După 6 luni se vor organiza alegeri.”, a spus Cristian Popescu Piedone cu câteva ore înainte să afle sentința definitivă.

Știrea initiala: Judcătorii Curții de Apel București vor anunța astăzi sentinta defintiva in cazul Colectiv. Decizia va fi anunțată după ora 12.00, a anunțat biroul de presă al Curții de Apel București. Ședința nu a fost publicată. Sunt aproape 5 luni de când Judecătorii Adina Pretoria Dumitrache și Andrei Iugan au rămas în pronunțare în dosarul Colectiv. Pe fond, Tribunalul București i-a condamant pe cei trei patroni ai clubului la câte 11 ani și 8 luni de închisoare, iar Cristian Popescu Piedone, fostul primar al Sectorului 4 și actualul primar al Sectorului 5 a primit 8 ani și 6 luni de închisoare.

„Având în vedere complexitatea deosebită a cauzei, precum şi împrejurarea că avocaţii părţilor au continuat să depună concluzii scrise după termenul stabilit de instanţă în luna decembrie, ultimul set de concluzii scrise fiind depus în data de 28.02.2022, având în continuare nevoie de timp pentru deliberare şi redactarea hotărârii şi fiind, în continuare, în termenul prevăzut de dispoziţiile art. 391 Cpp, în temeiul art.391 Cpp, amână termenul de deliberare, redactare şi pronunţare a hotărârii la data de 15 aprilie 2022”, spunea Curtea de Apel București în martie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: