Redactia.ro
Home » Știri » Criza Evergrande din China. 15 blocuri au fost demolate într-un minut VIDEO

Criza Evergrande din China. 15 blocuri au fost demolate într-un minut VIDEO

GALERIE FOTO (2) 15 blocuri au fost demolate într-un minut

Criza Evergrande din China. China se confruntă cu o criză imobiliară destul de puternică. Statul are suficiente proprietăți goale pentru a găzdui peste 90 de milioane de oameni. Recent, autoritățile au demolat 15 blocuri gigant în mai puțin de un minut. Imaginile au devenit virale pe Internet.

Criza Evergrande din China. 15 blocuri au fost demolate într-un minut VIDEO

Criza Evergrande din China. Scandalul Evergrande din China pare să prezică un situație deplorabilă în domeniul imobiliară. În 2020, Evergrande era evaluat la 41 miliarde de dolari, iar acum a ajuns un exemplu pentru problemele mari din strategia de creștere economică a Beijingului. În mediul online circulă câteva imagini șocante realizate la finalul lunii august. În clipul video se observă cum 15 blocuri gigant sunt demolate sub privirile șocante ale locuitorilor din orașul Kunming. Blocurile neterminate dintr-un complex numit Sunshine City II stăteau goale din 2013, după ce un dezvoltator a rămas fără bani iar altul a descoperit defecte de construcție. „Această cicatrice urbană care a rezistat aproape 10 ani va fi în final vindecată”, a comentat ziarul Kunming Daily după demolare.

Astfel de imagini au devenit frecvente în China, deoarece Evergrande, cea mai mare companie imobiliară din lume, traversează o criză de lichidități care s-ar putea dovedi fatală. Criza Evergrande arată rapiditatea cu care se evaporă averile marilor corporații, dar și problemele mari ale modelului de creștere economică din China. Marele sector imobiliar al Chinei contribuie cu 29% din produsul intern brut al țării, și este atât de supraconstruit încât amenință să nu mai principalul motor al creșterii economice. De asemenea, există riscul să devină un obsracol în calea acesteia.

Potrivit Financial Times, sunt atât de multe locuințe goale în China încât pot încăpea în ele peste 90 de milioane de oameni. Directorul de la Rhodium Group, o companie de consultanță, Logan Wright a spus că cinci țări din G7, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie și Canada și-ar putea găzdui fiecare întreaga populația în apartamentele goale din China, și tot le-ar mai rămâne locuri libere. O locuință medie din China are spațiu pentru cel puțin trei persoane. „Estimăm că inventarul de locuințe existent, dar nevândut, are 3 miliarde de metri pătrați, ceea ce este suficient pentru a găzdui 30 de milioane de familii”, spune Wright.

Criza Evergrande

„Trei linii roșii” pentru a reduce nivelul datoriilor din sector

Președintele Xi Jinping nu a mai fost de acord cu excesele din sectorul imobiliar, iar Beijingul a decis „trei linii roșii” pentru a reduce nivelul datoriilor din sector. Compania Evergrande s-a dovedit a fi prima victimă, iar în urmă cu câteva zile, firma a anunțat că își va îndeplini obligațiile de plată pentru o datorie internă.

În timp ce compania se află pe muchie de cuțit, Evergrande se întreabă dacă a deraiat modelul de creștere al Chinei, cea mai puternică locomotivă a economiei mondiale? „Conducerea de la Beijing a fost mai îngrijorată de creșterea economică decât oricine din vest. Acum sunt voci care recunosc că vechiul model ”Construiți, construiți, construiți” nu mai funcționează și că devine de fapt periculos. Conducerea pare că nu mai are răbdare în a schimba modelul de creștere economică ”, a declarat Leland Milletr, directorul executiv la China Beige Book, o firmă de consultanță.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: