Redactia.ro
Home » Știri » Cum a fost prima ediție a Știrilor Pro TV din 1995. Andreea Esca și-a făcut debutul în televiziune

Cum a fost prima ediție a Știrilor Pro TV din 1995. Andreea Esca și-a făcut debutul în televiziune

În urmă cu mai bine de 25 de ani, Știrile Pro TV ajungeau pentru prima oară în casele românilor, având în prim plan o figură ce avea să devină emblematică pentru acest post de televiziune. În data de 1 Decembrie 1995, Andreea Esca a apărut pentru prima oară la pupitrul de știri care a consacrat-o, iar un capitol important din istoria televiziunii românești urma să înceapă.

Cum a fost prima ediție a Știrilor Pro TV din 1995

Ziua de 1 Decembrie poartă o semnificație deosebită pentru Pro TV, deoarece marchează începutul poveștii pe care au reușit cu succes să o scrie în toți anii de activitate. Andreea Esca a apărut pentru prima oară la Știrile Pro TV, unde a și rămas, 26 de ani mai târziu.

„Bună seara, România! Bună seara, București! Pro TV vă salută! Este 1 Decembrie, Ziua Națională a României!”, așa a început celebra prezentatoare prima ediție de știri de la Pro TV.

Lansarea Pro TV a avut loc la Palatului Parlamentului, unde a avut loc un eveniment fastuos, la care au luat parte cele mai importante personalități ale vremii. Proiectul și-a propus să aducă ceva nou în televiziunea din România, un program care să se rupă pentru totdeauna de regimul comunist care ne-a umbrit până nu de mult în acel moment.

Printre subiectele prezentate de Andreea Esca la data de 1 decembrie 1995 s-au numărat:

  • Ziua Națională a României și parada de 1 Decembrie
  • Lansarea Pro TV de la Palatul Parlamentului
  • Mesajul unuia dintre martorii Marii Unirii de la Alba Iulia, 1918
  • Focuri de armă au răsunat pe Strada Veseliei din cartierul Ferentari
  • Proteste grave la Paris, după ce 25.000 de studenți au participat la Marșul Parizian

Andreea Esca a avut un început neașteptat în televiziune

Andreea Esca a mărturisit că în ciuda carierei sale extraordinare în televiziune, niciodată nu s-a așteptat să ajungă să facă acest pas. Era tânără și la începutul carierei, iar primul său loc de muncă în domeniu avea să fie și cel care a făcut-o cunoscută în toată România.

De atunci, românii o urmăresc cu mult interes seară de seară, iar ea le prezintă cele mai importante evenimente din ziua respectivă.

„În 1995, îmi amintesc că se căutau chipuri noi, tineri care să nu aibă nicio legătură cu regimul comunist. Am ales această meserie din întâmplare, pur şi simplu. Acum ştiu că acest drum era făcut pentru mine”, povestea știrista în trecut.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: