Redactia.ro
Home » Știri » Cum a reacționat familia Luizei Melencu după sentința de 30 de ani a lui Gheorghe Dincă

Cum a reacționat familia Luizei Melencu după sentința de 30 de ani a lui Gheorghe Dincă

Cum a reacționat familia Luizei Melencu după sentința de 30 de ani a lui Gheorghe Dincă

Bunicul Luizei Melencu, Stelian Iordache, a făcut primele declarații după condamnarea de 30 de ani a lui Gheorghe Dincă, cel supranumit „criminalul din Caracal”. Iată despre ce este vorba.

Cum a reacționat familia Luizei Melencu după sentința de 30 de ani a lui Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a fost condamnat ieri, după mai multe amânări, la 30 de ani de închisoare, adică a primit pedeapsa maximă, dar sentinţa poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pentru familiile victimelor lui Dincă, nimic nu aduce vreun strop de alinare.

„Pentru noi, această sentință e nesemnificativă. (…) Noi credem că adevărul e altul. Dincă a fost manipulat și folosit tot timpul în această perioadă, e părerea mea și concluzia pe care am tras-o în toată această perioadă de timp în care am asistat la acest proces, făcătură de proces, mai bine zis. Dincă tot timpul a fost protejat și menajat. Eu așa descriu”, a spus Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu, prima victimă a lui Gheorghe Dincă, în exclusivate la Antena3.

Sunt multe lucruri care rămân vagi și cu semne de întrebare pentru familiile victimelor.

„Intrând în acea curte am văzut foarte multe lucruri și am înțeles în realitate că nu era posibil să se întâmple ce s-a întâmplat, adică faptele care au fost descrise de către procurorii DIICOT”, a mai spus bunicul Luizei Melencu în cadrul aceluiași interviu, pentru sursa mai sus menționată.

Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa lui din Caracal. Și el, și Ștefan Risipiţeanu se află în Penitenciarul Craiova.

Tribunalul Olt a decis că Dincă, trimis în judecată pentru omor, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, trebuie să execute o pedeapsă maximă de 30 de ani de închisoare, iar Ştefan Risipiţeanu, inculpat pentru viol, şapte ani de închisoare, potrivit încheierii postate pe portalul instanţelor de judecată.

În plus, Dincă trebuie să plătească daune în valoare de 700.000 de euro, precum și cheltuielile judiciare în valoare de 750.000 de lei, a relatat Libertatea. Daunele au fost stabilite astfel:

  • 100.000 de euro cu titlu de daune morale către Georgeta Melencu, mama Luizei
  • 100.000 către altă parte din proces, anonimizată
  • 10.000 de euro către altă parte anonimizată de instanţă
  • 500.000 de euro cu titlu de daune morale către Tudoriţa Măceşanu, mama Alexandrei
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: