Redactia.ro
Home » Monden » Cum a reacționat Sofia Vicoveanca atunci când a aflat că un preot rostește versurile sale la înmormântări

Cum a reacționat Sofia Vicoveanca atunci când a aflat că un preot rostește versurile sale la înmormântări

sofia vicoveanca

Muzica interpretată de Sofia Vicoveanca are puterea de a emoționa chiar și sufletele cele mai reci, iar atunci când cântă în spectacole sau la evenimente private, este imposibil să rămâi indiferent și nepăsător pe scaun. Creativitatea artistei bucovinence a reușit să-l impresioneze chiar și pe un călugăr care a folosit o mică parte dintre versurile artistei în interes personal. Iată ce a făcut, concret, călugărul și care a fost reacția artistei atunci când a aflat despre isprava acestuia!

Cum a reacționat Sofia Vicoveanca atunci când a aflat că un preot rostește versurile sale la înmormântări

Pe lângă talentul său ca interpret, Sofia Vicoveanca este și o scriitoare de poezii. Cu ceva timp în urmă, artista a aflat că un preot recită poeziile sale la înmormântări.

În plus, acesta a inclus chiar și una dintre piesele sale în lucrarea sa de master, impresionându-l chiar și pe cel mai exigent dintre examinatori. Multe dintre poeziile scrise de Sofia Vicoveanca explorează relația cu Dumnezeu, ceea ce l-a inspirat în mod deosebit pe călugărul respectiv. Cu toate acestea, cântăreața nu s-a supărat de gestul făcut de bărbat, chiar din contră!

Am un călugăr pe care l-am cunoscut cu foarte mulți ani în urmă. Este ardelean, de fapt, dar moldovenizat, pentru că slujește la o mănăstire din Moldova. Ne-am cunoscut când sfinția sa era la început de drum. Îmi povestește, tot cu ani în urmă, cum vrea să dea masteratul. Și-a ales ca tematică folclorul. ‘Doamna Sofia, în partea de scris știu, dar mi s-a spus că trebuie să susțin și partea practică’.

Și mi-a cerut voie să ia o piesă. Și-a ales un cântec despre o leneșă care și-a făcut obiceiul să-și argumenteze lenea. Ea vine în fiecare zi cu argumente, de ce nu lucrează luni, marți, miercuri, joi, vineri și sâmbătă. Și când ar lucra, ea aude în sat toaca și toată lumea vine de pe ogoare, mâine iar e sărbătoare. Ei, și părintele îmi povestește că, după ce a cântat, a luat nota 10 la probă. Era un profesor examinator mai aspru, poate îl durea ceva, nu era în formă și era așa, cătrănit.

La un moment dat, după prima strofă zice: ‘S-a întors la mine cu un scârțâit de scaun așa, și eu crezut că vrea să mă întrerupă. Și eu am cântat tot cântecul și m-am uitat pe pereți, pe geam… ‘. Și la final, l-a întrebat: ‘Părinte, de unde așa un cântec?’ Și el i-a spus că este din repertoriul Sofiei Vicoeveanca. Și examinatorul a spus cu grai moldovenesc: ‘Apăi numai aceea putea să facă așa ceva’‘, a povestit, cu mândrie Sofia Vicoveanca, conform Viva.

Mai mult decât atât, duhovnicul i-a mărturisit artistei că l-a înmormântări rostește o poeziei scrisă chiar de ea. Sofia Vicoveanca a fost uimită când a auzit asemenea grozăvie, însă s-a simțit și flatată de aprecierea venită din partea preotului.

Doamna Sofia, știți că eu la înmormântări spun o poezie de-a dvs?’, ‘Cum, părinte? La înmormântări spuneți poezii, părinte?’, ‘Da nu știți…’, ‘Doamne, mă ferește!’ Mă rog. Scriu poezii care se potrivesc peste tot… Aici, în spectacole, îmi dau drumul puțin și spun câteva poezii închinate lui Dumnezeu. Le aleg pe sprânceană. Eu pe porțiunea aceasta mă odihnesc, după ce îmi cânt întâi cântecul. Și apoi trec la povești. Cam acestea sunt popasurile mele de vorbă„, a mai spus artista.

Sofia Vicoveanca a primit zeci de premii pentru activitatea sa muzicală

Sofia Vicoveanca este o celebră cântăreață și actriță română de etnie ucraineană, născută la 8 septembrie 1941 în comuna Vicovu de Sus, județul Suceava. Este cunoscută pentru interpretarea cântecelor tradiționale din zona Bucovinei și pentru promovarea folclorului românesc.

De-a lungul carierei sale, Sofia Vicoveanca a lansat numeroase albume și a susținut concerte atât în țară, cât și în străinătate. Ea este apreciată pentru vocea sa puternică și expresivă, dar și pentru autenticitatea interpretării sale. Sofia Vicoveanca a primit multiple premii și distincții pentru contribuția sa la promovarea culturii românești.

 

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: