Redactia.ro
Home » Știri » Cum ajungi student militar? Care sunt condițiile de înscriere

Cum ajungi student militar? Care sunt condițiile de înscriere

Cum ajungi student militar_

Cum ajungi student militar? Elevii claselor a XII-a care își doresc o carieră în armată, trebuie să știe că sunt disponibile 108 de locuri. Învățământul universitar militar a postat planul de școlarizare, iar termenul limită pentru înscrierea candidaților va fi până pe 29 aprilie 2021.

Cum ajungi student militar? Care sunt condițiile de înscriere

Cum ajungi student militar? Alegerea facultăților potrivite îi cam pune în dificultate pe elevii din liceu. Înainte de a termina liceul, majoritatea elevilor se gândesc foarte bine la viitorul lor așa că trebuie să aleagă o facultate care le va construi drumul în carieră. Referitor la cei care își doresc să aibă o carieră în MApN, trebuie să afle că s-a anunțat Planul de școlarizare. Pe site-ul oficial de Facebook a fost postat noul plan de școlarizare, care îi va îndruma pe elevii care își doresc să fie studenti militari. Așadar, pentru anul universitar 2021-2022 se organizează concurs de admitere în Învățământul universităr militar, pentru 108 de locuri. Conform reprezentanților MApN, locurile repartizate sunt următoarele:

1. Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Sibiu (3 ani): 26 de locuri
2. Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă”, Brașov (3 ani): 9 locuri
3. Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, Constanța (4 ani): 7 locuri
4. Academia Tehnică Militară ”Ferdinand I”, București (4 ani): 55 de locuri
5. Universitatea Națională de Apărare „Carol I”, București (3 ani): 11 locuri

Mai mult, termenul limită pentru înscrierea candidaților este de până pe data de 29 aprilie 2021, iar selecția și examinarea medicală se vor desfășura după alegerea candidaților în urma susținerii examenului de admitere.

Care sunt condițiile de examinare

Tinerii care aleg să devină militari, trebuie să știe că sunt obligați să urmeze cursurile celor cinci academii citate mai sus. Așadar, pentru a deveni student militar, trebuie să știi că există câteva condiții de examninare.

Pentru început, se pot înscrie elevii claselor a XII-a și absolvenții de liceu cu diplomă de bacalaureat, având vârsta de cel mult 26 de ani pentru aviație-navigație, împliniți în cursul anului 2021. De asemenea,, candidații trebuie să nu fi parcurs un program de studii universitare de licență cu finanțare de la bugetul de stat, iar în cazul în care au parcurs un astfel de program de studii, la data înmatriculării să facă dovada că au achitat contravaloarea serviciilor de școlarizare.

Pentru înscriere, elevii trebuie să contacteze biroul informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțin cu domiciliu și să completeze o fișă de contact cu datele de identificare și opțiunile privind cariera militară. În ceea ce privește fișa de contact, aceasta se obține direct de la sediul biroului informare-recrutare sau on-line și se completează conform indicațiilor personalului recrutor.

Selecția aptitudinală generală constă în parcugerea probelor psihologice, fizice și interviu de evaluare finală. Centrele zonale de selecție și orientare se află la Breaz, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța. „Pentru anumite arme și specialități militare, candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală și la examinarea medicală, vor parcurge probe suplimentare medicale și/sau psihologice, astfel:
– candidații pentru locurile care presupun desfășurarea activităților aeronautice militare – la Institutul Național de Medicină Aeronautică și Spațială din București;
– candidații pentru marină – la Centrul de Medicină Navală din Constanța„, se arata in postarea MApN.

Totodată, termenul final de întocmire a dosarelor de candidat vor fi stabilite și comunicate în timp util. „Metodologiile/regulamentele de admitere, inclusiv tematica și bibliografia pentru examenul de admitere, se publică pe site-urile instituțiilor de învățământ universitar militar, pe măsură ce sunt aprobate, iar ulterior pot fi consultate și la birourile informare-recrutare”, conform MApN.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: