Redactia.ro
Home » Știri » Cum alegi anvelope ce au dimensiunea 245 45 R18?

Cum alegi anvelope ce au dimensiunea 245 45 R18?

Alegerea și achiziționarea unor anvelope noi pentru autoturism pare un demers simplu însă de multe ori nu este deloc așa. Există numeroase modele lansată de diverși producători și de asemenea cauciucurile au dimensiuni variate.

Atunci când ai nevoie de un set de cauciucuri noi de vară sau de iarnă este bine ca înainte de orice să cunoști dimensiunile acestora.

De exemplu dacă ne referim la cauciucuri 245 45 R18, vei afla că 245 reprezintă lățimea în milimetri a flancului anvelopei iar 45 este raportul dintre înălțimea flancului și lățimea anvelopei. De asemenea diametrul radial este o dimensiune importantă de cunoscut, iar în acest caz este R 18, adică 18 inch.

Fiecare cauciuc are un indice de viteză și unul de greutate, care trebuie cunoscute înainte de a lansa o comandă de anvelope noi. Poți afla acești indici fie consultând cartea tehnică a mașinii fie citind dimensiunile pe flancul anvelopelor actuale ale autovehiculului tău.

În funcție de anotimp ai posibilitatea să alegi anvelope 245 45 R18 de vară, de iarnă sau all season. Fiecare model de cauciuc are anumite caracteristici și calități iar în funcție de necesități, de preț și calitate, poți face alegerea potrivită.

Magazinele online care comercializează anvelope pun la dispoziția clienților o gamă variată de cauciucuri pentru orice anotimp, de la cei mai cunoscuți producători în domeniu. Anvelopele 245 45 R18 sunt destul de cerute de către șoferi, și numeroase companii care comercializează anvelope au lansat modele interesante pentru aceste dimensiuni.

Anvelope de vară 245 45 R18

Selectarea anvelopelor de vară de dimensiunea 245 45 R18 trebuie să aibă în vedere anumite criterii. Cauciucurile de vară care asigură o deplasare în siguranță și o frânare controlată au suprafața benzii de rulare special concepută pentru a oferi aderență bună. Fie că e vorba de carosabil umed acoperit cu apă sau carosabil uscat, cauciucurile de vară trebuie să străbată eficient distanțe lungi. Manevrabilitatea și distanța redusă de frânare sunt două dintre principalele atribute ale unor anvelope destinate sezonului cald. Deseori vara înseamnă o alternanță de vreme secetoasă și uscată și ploi torențiale, iar cauciucurile trebuie să facă față acestor provocări.

Printre cele mai populare anvelope 245 45 R 18 pentru vară se numără cele fabricate de Kumho, Continental, Pirelli, Goodyear, Nokian.

Anvelope all-season 245 45 R 18

Pentru anvelope cu dimensiunea 245 45 R18, există posibilitatea de a opta pentru un set all-season, potrivit atât vara cât și iarna. Principala condiție este ca aceste cauciucuri să fie utilizate moderat, în condiții climaterice medii, fără exces de căldură vara sau geruri și zăpezi abundente iarna. Mulți conducători auto preferă acest tip de anvelope pentru toate anotimpurile, pentru că permit o economie considerabilă de timp și bani.

Printre cele mai căutate anvelope all season 245 45 R 18 se numără modelele Radar Dimax, Barum, anvelope Semperit sau Viking. Calitatea și eficiența acestor cauciucuri oferă siguranță pe trasee dificile. Aderența bună la suprafețe umede reduce riscul de acvaplanare, permițând autovehiculului să ruleze în mod controlat pe orice tip de carosabil, în condițiile unui climat variat, de vară sau de iarnă.

Poți alege anvelopele all season în funcție de producător, preț, calitate, ținând cont evident de dimensiunea dorită.

Anvelope de iarnă 245 45 R18

Selectarea unor cauciucuri potrivite pentru iarnă este un moment important atunci când trebuie să dotezi autovehiculul cu anvelope pentru sezonul rece. Temperaturile scăzute și precipitațiile sub formă de zăpadă sau ploaie înghețată pot genera probleme atunci când autovehiculul nu are cauciucuri potrivite.

Un set de cauciucuri Semperit SPEED GRIP 5 de iarnă, cu dimensiunea  245/45 R18 100V XL este alegerea ideală atunci când ai nevoie să circuli pe distanțe lungi, în condiții dificile de iarnă.

Robuste și flexibile aceste cauciucuriau capacitatea de a aderaeficient la carosabilul alunecos, reducând mult riscul derapajelor. Iarna este un anotimp în care accidentele sunt mai frecvente ca oricând datorită faptului că suprafața carosabilă este acoperită de gheață sau zăpadă.

Cauciucurile de iarnă au o structură special conceput a benzii de rulare care permite frânarea în siguranță și manevrele dificile atunci când autovehiculul rulează în condițiile sezonului rece. Anvelopele realizate de Semperit sunt foarte apreciate de șoferi pentru că asigură un șofat confortabil și în siguranță, manevrabilitate sporită și aderență superioară la suprafețe alunecoase.

Oferind un raport corect calitate / preț, aceste cauciucuri de iarnă 245 45 R18 reprezintă o investiție excelentă pentrudotarea unui autoturism care va rula pe distanțe lungi în anotimpul rece.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini