Redactia.ro
Home » Știri » Cum alegi jucăriile câinilor în funcție de vârstă

Cum alegi jucăriile câinilor în funcție de vârstă

Jucăriile pentru câini nu sunt doar simple obiecte de distracție, ci au un rol foarte important în viața lor. Indiferent de vârsta sau de talia câinelui, jucăriile pot influența atât sănătatea mentală, cât și pe cea fizică a patrupedului.

Prin jucării, câinii își consumă energia, își mențin agilitatea și își exersează abilitățile naturale de vânătoare și joc. De aceea, trebuie să fii atent atunci când alegi jucăria câinelui, astfel încât să maximizezi beneficiile asupra prietenului tău necuvântător.

Pentru a te asigura că jucăriile sunt potrivite pentru câinele tău, ține cont, în primul rând, de vârsta sa.

Jucăriile câinilor la stadiul de pui

După ce puii de câine nu mai sunt atât de dependenți de mama lor, adică, în general, după 6-8 săptămâni, încep să exploreze lumea din jur, să dobândească abilități sociale și să-și dezvolte personalitatea. La această vârstă, unii câini pot începe procesul de dresaj.

Pentru cățelușii aflați în această etapă, în care le cresc dinții, jucăriile potrivite pot fi cele de mestecat din cauciuc sau din textile rezistente. Acestea sunt excelente pentru a calma gingiile dureroase și pentru a-i ajuta pe pui să-și folosească mușchii maxilari. Tot pentru ei sunt recomandate și jucăriile de tracțiune sau cele interactive.

Pentru micii exploratori, cu vârsta între 2 și 9 luni, este potrivită o jucărie Kong-M de la SafePet, din cauciuc de înaltă calitate. Jucăria este perfectă pentru perioada de erupție dentară, încurajând masticația și îmbunătățind sănătatea gingiilor. În plus, este prevăzută cu un orificiu ce poate fi umplut cu gustări sau recompense pentru câine.

Jucăriile câinilor tineri

Între 6 luni și 2 ani, câinii au o energie debordantă și sunt tot timpul în căutare de stimulare fizică și mentală. Pentru ei, sunt potrivite jucăriile rezistente, care îi implică în activități interactive, cum sunt jucăriile de aport, cele cu mâncare ascunsă sau jucăriile de dresaj.

O minge K9 IDC Neon, din silicon, de la SafePet poate fi o opțiune foarte inspirată pentru a te juca alături de un cățel tânăr, fie câine talie mare, fie de talie mică. Mingea este prevăzută cu o sfoară bine fixată, pentru sesiuni de joacă distractive, dar și sigure pentru micul patruped.

Tot în această etapă, jucăriile de tip frisbee sunt o alegere cu care nu dai greș, în cazul lor. Jucăria Frisbee Flash de la SafePet este ideală pentru jocurile de aport, dezvoltând condiția fizică și abilitățile motorii ale câinelui.

Și jucăriile cu diverse sunete reprezintă o atracție pentru căini talie mare sau câini mici aflați în această etapă. O jucărie cum este Jucăria pluș Elefant, de 50 de cm, de la SafePet, este un exemplu în acest sens, fiind concepută cu un sistem prin care se emit sunete în momentul în care este strânsă între dinți sau apăsată cu picioarele, captivând astfel atenția și menținând interesul cățelului.

Cum trebuie să fie jucăria câinelui adult?

Câinii adulți au nevoie de jucării foarte rezistente. Jucăriile din cauciuc solid sau cele din textil de calitate sunt perfecte pentru a menține dinții curați și sănătoși, dar și pentru o distracție în condiții de siguranță pentru câini talie mare sau câini mici, dar de vârstă adultă. Pe lângă acestea, jucăriile interactive vor fi întotdeauna o plăcere pentru câini. Jucăria PlanetDog- Wood Chuck, de la SafePet este confecționată din bambus și dopuri de plută reciclate și a câștigat numeroase premii. Cadrul din bambus facilitează aruncarea mingii la distanțe mari. Această caracteristică este de mare folos pentru câinii adulți care se bucură de jocurile de aport și care adoră să alerge pe distanțe mari.

Jucăriile pentru câini seniori

Pe măsură ce îmbătrânesc, câinii au un nivel de energie și de mobilitate mai redus. Pentru ei, jucăriile moi și confortabile, cum sunt jucăriile de pluș și pernele, sunt o reală plăcere. Tot pentru câini talie mare sau câini mici cu vârste înaintate sunt potrivite jucăriile cu sunete liniștitoare sau cele cu mâncare, care îi ajută să se relaxeze și să se simtă confortabil în timpul jocului.

Și câinii seniori au nevoie de stimulare mentală, care este la fel de importantă pentru ei ca și activitățile fizice, pentru protejarea sănătății. Pentru ei, o jucărie distractivă și captivantă, care îi poate menține activi din punct de vedere mental, este Treat Puzzle – Hidrant de la SafePet Pentru a elibera recompensele din jucărie, câinii trebuie să-și folosească lăbuțele, astfel că este stimulată și activitatea cerebrală.

În funcție de vârsta câinelui tău, alege întotdeauna jucării care să se potrivească nevoilor și preferințelor sale și care să fie rezistente și de calitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini