Redactia.ro
Home » Știri » Cum arată acum Sabina Elena, fetița cu „bentiță tricoloră”, care a provocat un adevărat scandal de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Cum arată acum Sabina Elena, fetița cu „bentiță tricoloră”, care a provocat un adevărat scandal de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

GALERIE FOTO (2)

Cum arată și cu ce se ocupă acum Sabina Elena, fetița cu „bentiță tricoloră”, care a provocat un adevărat scandal de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Acum zece ani, Sabrina Elena era elevă a Liceului „Korosi Csoma Sandor”, din Covasna și impresiona o țară întreagă, după ce a ales să poarte bentița tricoloră de Ziua Magharilor de Pretutindeni.

De la ce a pornit scandalul

Sabina Elena este fetița, care acum zece ani, a avut curajul să poarte o bentiță tricoloră la școală, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Copila a provocat, la acea vreme, un adevărat scandal. Colegii, profesorii, dar și conducerea școlii au judecat-o pentru gestul făcut. „Este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a «îndrăznit» să poarte o banderolă cu tricolorul României!”, spunea Sabina, la vremea respectivă. După incidentul de atunci, autoritățile au deschis un dosar penal cu autor necunoscut, pentru că Sabina era în continuare amenințată pe rețelele de socializare, după ce a ales să poarte tricolorul românesc. Consiliul Național al Elevilor i-a luat apărarea atunci copilei.

Cum arată acum Sabina Elena, fetița cu „bentiță tricoloră”

Anii au trecut, iar Sabina a crescut, iar acum este o tânără minunată. Are 23 de ani și este studentă la ASE. Fetița cu „bentiță tricoloră” s-a mutat în București, unde a început o nouă viață. Sabina a dat dovadă, de mică, de faptul că are principii puternice, dar și un curaj cum rar mai întâlnești. Povestea ei a devenit cunoscută, acum 10 ani, iar Sabina a reușit să emoționeze mulți români până la lacrimi.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini